Co je to?
Vysvětlení pojmů, odborné termíny, významy slov, hesla, odpovědi na: Co je to a Co znamená...? Definice z oboru Politika

Pojmy a termíny z oboru Politika. Významy slov, definice, výrazy a hesla

Politika je definována jako proces nebo metoda rozhodování určité skupiny lidí s jasně viditelnými a vyčleněnými názory. Politika se uplatňuje nejčastěji působením jednotlivých politických stran, které mohou za určitých podmínek získat mandát. Politika má několik stupňů, v celém státu se jedná o národní politiku, obec a její působení představuje místní (komunální) politiku. Politici se podílejí na normativní tvorbě. Nejvyšší zákon, od kterého se vše odvíjí, je ústava.

Vysvětlení politických pojmů. Termíny, se kterými se setkáváte při sledování politické scény

Seznam pojmů z oblasti politiky, které jsou uvedeny na těchto stránkách: chemtrails, demokracie, evropská unie, fašismus, globalizace, nato, obec, stát, ústava, unesco, vlastenectví, veřejná služba, amnestie, region, anarchie, předdůchod, mandát, decentralizace, demagogie, populismus, referendum, levice, pravice, protektor, apartheid, parlament, účtenková loterie, autonomie, monarchie, oligarchie.

Další politické pojmy a stručné životopisy osobností spojených s politikou naleznete ve stručném slovníku - Kdo je to? Dozvíte se tam například kdo je to populista, Alex Mynářová, Starosta, Opolčenec, Předseda vlády, Trockista, Republikán, Exulant, Levičák, Libertarián, Aktivista, Centrista, Primátor, Marxista, Separatista, Feministka, Anarchista, Nacionalista, Vlastenec, Premiér, David Ondráčka, Velvyslanec, Šimon Pánek, Hejtman, Monetarista, Emigrant, Pravičák, Soudruh, Fundamentalista, Uprchlík, Martin Konvička, Bolševik, Disident, Věra Jourová, Nacista, Jiří Ovčáček, Demokrat, Fašista, P.C. Roberts, Jindřich Forejt, Liberál nebo Hynek Kmoníček.

Další kategorie se věnuje přímo českým i zahraničním, současným i bývalým politikům. Jsou zde krátké životopisy nejenom následujících osobností: Nigel Farage, Che Guevara, Nela Lisková, Angela Merkelová, Adriana Krnáčová, Robert Pelikán, Hasan Nasralláh, Daniel Herman, Jiří Rusnok, Andrej Babiš, Jaromír Štětina, Petr Robejšek, Donald Trump, Dominik Feri, Margaret Thatcherová, Ivo Valenta, Michal Horáček, Petr Pithart, Vít Rakušan.