Co je to?
Výraz, termín, definice slova Bolševismus. Co znamená odborný pojem Bolševismus z kategorie Politika?

Co je Bolševismus?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Bolševismus

Bolševismus je název politické ideologie, jejímž autorem byl Vladimir Iljič Lenin. Vznikla v Rusku na konci 19. století a později se stala vůdčí ideologií Sovětského svazu a komunistických režimů v jiných zemích. Bolševismus vychází z myšlenek Karla Marxe a Friedricha Engelse, kteří jsou považováni za otce komunismu. Bolševismus říká, že se společnost dělí na třídy, přičemž základními jsou dělnická třída a buržoazie. Dělnická třída se má stát vůdcem revolučního hnutí a jediným způsobem, jak vytvořit komunistický stát, je svrhnout kapitalistickou vládu a nastolit diktaturu proletariátu. Cílem bolševického režimu bylo vytvořit třídně bezprostřední společnost, ve které mají všichni stejná práva a povinnosti.
Bolševici byli přesvědčeni, že socialismus musí být vybudován pomocí násilí, aby bylo dosaženo revoluční změny. Po vítězství v Říjnové revoluci v roce 1917 v Rusku byl zřízen první socialistický stát na světě a v roce 1922 byl založen Sovětský svaz. Po druhé světové válce se bolševismus stal hlavním ideologickým směrem v řadě zemí východní Evropy a Asie. V bolševismu dochází k zneužívání lidských práv, omezení svobody projevu a omezení občanských svobod.


Co je to Bolševismus? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Bolševismus. Co znamená odborný pojem Bolševismus z kategorie Politika?

Pečlivě jsme zkontrolovali všechny informace a údaje. Přesto však nevylučujeme, že je v textech chyba. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Definici pojmu Bolševismus sdílejte s rodinou a kamarády na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Bolševismus je v kategorii politika

Klíčová slova: Bolševismus, popis, co to je, definice pojmu, přesný výraz, formulace, lexikon, odborný výraz, termín, terminologie, politika, informace, pojem, wiki, význam pojmu, heslo, význam, vysvětlení


Pojem Bolševismus je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Bolševismus

Vyhledat termín Bolševismus ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít slovo Bolševismus na Google.cz

Hledat videa s názvem Bolševismus na Youtube

Hledat slovo Bolševismus ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít Bolševismus ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít frázi Bolševismus ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Bolševismus například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v projektu slovnik.cz, v metavyhledávači Info.com, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Google překladači.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku jaký je význam slova Bolševismus? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Bolševismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bolševismus, odpověď na dotaz co je to Bolševismus?. Víte např. kdo to je Sagvan Tofi? Znáte a víte kdo je Petr Drulák? Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je politika. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Král, bolševismus, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na definice odborných pojmů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, významy slov s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.