Co je to?
Odborný výraz, definice slova Centrismus. Co znamená pojem Centrismus z kategorie Politika?

Co je Centrismus?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Centrismus?

Centrismus, jinak též politický střed, je označení pro politická uskupení, které mají své politické cíle a program v pozici mezi levicovými a pravicovými stranami. Role těchto stran je velmi důležitá tam, kde vládnoucí systém zahrnuje více stran.
Podle toho, kterým směrem se přiklánějí, bývají označovány také jako středolevé nebo středopravé strany. Centrismus je tvořen především stranami, které nemají úplně jasný ekonomický program.


Co je to Centrismus? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Centrismus. Co znamená pojem Centrismus z kategorie Politika?

Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu.Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Centrismus s vašimi známými a kamarády na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Výraz Centrismus se nachází v sekci politika

Klíčová slova: význam, pojem, názvosloví, slovník, termín, přesný výraz, co to je, formulace, Centrismus, co je to Centrismus?, lexikon, přesný význam, definice, synonymum, definice pojmu, terminus technicus, wiki, informace


Pojem Centrismus je v kategorii politika, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Centrismus dozvíte následující

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Politický střed nebo centrismus zahrnuje takové politické strany, jejichž programové cíle leží mezi levicí a pravicí. Politický střed hraje významnější roli zejména v systémech více stran. V širším smyslu název také odkazuje na středolevé a středopravé strany. Jde zejména o strany regionální, etnické a environmentální (zelené) a strany s nevyjasněným ekonomickým programem, též liberální strany tzv. třetí cesty či strany křesťansko-demokratické.

Hledejte výraz Centrismus v dalších zdrojích

Najít heslo Centrismus ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít termín Centrismus ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít pojem Centrismus ve vyhledávači Qwant

Hledat výraz Centrismus ve fulltextu Seznam.cz

Hledat slovo Centrismus na Google obrázcích

Zkusit najít pojem Centrismus ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Centrismus například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v projektu slovnik.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve Wikislovníku nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr z často hledaných výrazů na tomto webu

Nyní již víte jaká je definice termínu Centrismus? resp. jaká je definice termínu Centrismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Centrismus, odpověď na dotaz co je to Centrismus?. Víte např. kdo to je Kryštof Bartoš? Znáte a víte kdo je Ladislav Klíma? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. podle různých oborů. Radíme vám proto hledat slovo Centrismus i v jiné části webu než je kategorie politika. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na zajímavosti, definice odborných pojmů, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.