Co je to?
Odborný výraz, definice slova Eurozóna. Co znamená slovo Eurozóna z kategorie Ekonomie?

Co je Eurozóna?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Eurozóna?

Eurozóna čili oblast, ve které je využíváno euro, je definována jako měnová a hospodářská unie části států Evropské unie. Země patřící do eurozóny mají euro jako jedinou měnu a řídí se monetární politikou Evropské centrální banky, která sídlí ve Frankfurtu nad Mohanem.
Ekonomika eurozóny se dělí do oblastí, z nichž je nejvýznamnější administrativa a veřejné služby, obchod, doprava, ubytovací a stravovací služby a průmysl. Některé země eurozóny se specializují – průmysl je soustředěn ve střední Evropě a Německu, finance ve Francii a Lucembursku. Události v eurozóně mají přímý dopad na hodnotu eura.


Co je to Eurozóna? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Eurozóna. Co znamená slovo Eurozóna z kategorie Ekonomie?

Provozovatel neodpovídá za správnost, úplnost a aktuálnost tohoto obsahu. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Heslo Eurozóna patří do kategorie ekonomie

Klíčová slova: přesný výraz, co znamená, význam pojmu, slovník, co to je, vysvětlení, přesný význam, ekonomie, terminologie, heslo, slovo, definice, synonymum, Eurozóna, popis, definice pojmu, odborné názvosloví, lexikon


Pojem Eurozóna je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Eurozóna? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Eurozóna, oficiálně nazývaná euro oblast, je území Evropské unie, na kterém se užívá společná evropská měna euro. Jejími členy jsou tedy státy, jež vstoupily do třetí fáze Evropské měnové unie (EMU) a tím euro na svém území zavedly.
Členy eurozóny je 19 zemí Evropské unie: Belgie, Estonsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Kypr, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Malta, Německo, Nizozemsko, Portugalsko, Rakousko, Řecko, Slovensko, Slovinsko a Španělsko.
Kromě eurozóny na evropském kontinentu je euro oficiální platidlo v tzv. „nejvzdálenějších regionech EU“ (k datu 1. ledna 2014 Francouzská Guyana, Guadeloupe, Martinik, Réunion, Mayotte, Svatý Martin, Azory, Madeira a Kanárské ostrovy). V těchto oblastech žije přibližně 4 500 000 lidí.
Členské státy Evropské unie jsou zavázány vstoupit do eurozóny. Z této povinnosti jsou vyvázány pouze Spojené království a Dánsko, které mají vyjednané výjimky (takzvaný opt-out), a Švédsko, které si nevstoupením do ERM II zařídilo de facto opt-out. Zbylých šest států Evropské unie prozatím euro jako svou měnu nezavedlo. Jsou jimi Bulharsko, Česko, Chorvatsko, Maďarsko, Polsko a Rumunsko.

Pro další informace o termínu Eurozóna zkuste tyto odkazy

Hledat heslo Eurozóna ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít Eurozóna ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat termín Eurozóna ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít heslo Eurozóna na Google.cz

Vyhledat termín Eurozóna ve vyhledávači Yahoo

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Eurozóna ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Eurozóna například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google překladači, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikizdrojích nebo v Lingea slovnících.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Teďka již bezesporu víte co to je Eurozóna? resp. jaký je význam pojmu Eurozóna? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Eurozóna, odpověď na dotaz co je to Eurozóna?. Víte např. kdo to je Evžen Holiš? Znáte a víte kdo je Revizní technik? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než ekonomie. Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, grafy burza, eurozóna, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících zajímavosti, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.