Co je to?
Definice odborného termínu, slova Outlet. Co znamená pojem Outlet z kategorie Kultura?

Co je Outlet?

Co znamená pojem, definice termínu Outlet?

Outlet představuje charakteristický druh obchodu, který nabízí nejčastěji značkové zboží s nižší cenovou relací. Obvykle se jedná o prodejnu s oblečením.
Outlet má své kořeny již v osmdesátých letech dvacátého století v oblasti Ameriky. Tehdy se tyto prodejny nacházely přímo při továrnách výrobců, byly zpravidla součástí skladů. Postupem času se tato koncepce rozšířila i do ostatních světových států, hlavně do Evropy.
Nabídka outletů zpravidla zahrnuje zboží, které se již nevyrábí, případně nadměrné zásoby sortimentu nebo sezónní zboží.

Co je to Outlet? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Outlet. Co znamená pojem Outlet z kategorie Kultura?

Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Text napsán pro Superia.cz

Doporučujeme sdílet tento text s vaším okruhem známých osob na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pojem Outlet patří do sekce kultura

Klíčová slova: co to je, kultura, popis, kultura, definice pojmu, vysvětlení, definice, co znamená, termín, význam slova, formulace, slovník, význam pojmu, odborné názvosloví, přesný význam, Outlet, heslo, lexikon


Pojem Outlet je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Outlet? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Outlet je specifický druh maloobchodu poskytující zákazníkům zboží, především značkové, s výraznými slevami. Koncepce outletových obchodů vznikla v 80. letech v USA, kde se tyto obchody nacházely přímo ve skladech či v továrnách samotných výrobců - odtud pochází pojmenování „FACTORY OUTLET“. Z USA se tento model úspěšně rozšířil přes Velkou Británii také do Evropy a dnes najdete outletové obchody prakticky po celém světě. V Evropě se setkáte nejčastěji s označením „DESIGNER OUTLET“.

Jiné informační zdroje o pojmu Outlet

Vyhledat termín Outlet ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat pojem Outlet ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat slovo Outlet na Google.cz

Hledat termín Outlet ve Wikislovníku

Zkusit najít slovo Outlet ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Outlet na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Outlet například v evropském vyhledávači Qwant, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů

Právě jste zjistili co je to Outlet? resp. co přesně označuje termín Outlet? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Outlet, odpověď na dotaz co je to Outlet?. Víte např. kdo to je Diana Krall? Znáte a víte kdo je Disident? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. podle různých oborů. Proto případně zapátrejte po pojmu Outlet i v jiných kategoriích (než kultura). U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího významy slov, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, definice odborných pojmů, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.