Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Outlet. Co znamená pojem Outlet z kategorie Kultura?

Co je Outlet?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Outlet?

Outlet představuje charakteristický druh obchodu, který nabízí nejčastěji značkové zboží s nižší cenovou relací. Obvykle se jedná o prodejnu s oblečením.
Outlet má své kořeny již v osmdesátých letech dvacátého století v oblasti Ameriky. Tehdy se tyto prodejny nacházely přímo při továrnách výrobců, byly zpravidla součástí skladů. Postupem času se tato koncepce rozšířila i do ostatních světových států, hlavně do Evropy.
Nabídka outletů zpravidla zahrnuje zboží, které se již nevyrábí, případně nadměrné zásoby sortimentu nebo sezónní zboží.

Co je to Outlet? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Outlet. Co znamená pojem Outlet z kategorie Kultura?

Neručíme za pravdivost poskytovaných informací. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Sdílejte text pojmu Outlet s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Heslo Outlet se nachází v kategorii kultura

Klíčová slova: pojem, význam slova, terminus technicus, informace, slovo, definice, vysvětlení, popis, odborný výraz, význam, formulace, názvosloví, lexikon, terminologie, wiki, kultura, co to je, co je to Outlet?


Pojem Outlet je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Outlet? Definice slova, termínu z Wikipedie

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Outlet je specifický druh maloobchodu poskytující zákazníkům zboží, především značkové, s výraznými slevami. Koncepce outletových obchodů vznikla v 80. letech v USA, kde se tyto obchody nacházely přímo ve skladech či v továrnách samotných výrobců - odtud pochází pojmenování „FACTORY OUTLET“. Z USA se tento model úspěšně rozšířil přes Velkou Británii také do Evropy a dnes najdete outletové obchody prakticky po celém světě. V Evropě se setkáte nejčastěji s označením „DESIGNER OUTLET“.

Jiné informační zdroje o pojmu Outlet

Zkusit najít slovo Outlet na Google obrázcích

Zkusit najít frázi Outlet ve Wikizdrojích

Zkusit najít slovo Outlet na Google.cz

Hledat pojem Outlet ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Outlet ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat pojem Outlet ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Outlet například ve vyhledávači Seznam.cz, v projektu slovnik.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve Wikislovníku nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Na této webové stránce jste se dozvěděli co to je Outlet? resp. co znamená slovo Outlet? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Outlet, odpověď na dotaz co je to Outlet?. Víte např. kdo to je Lucie Benešová? Znáte a víte kdo je Disident? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Můžete se proto pokusit najít heslo Outlet i v jiné sekci než v kultura. Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, muzeum, outlet, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího definice odborných pojmů, významy slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, zajímavosti, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.