Co je to?
Výraz, termín, definice slova Tryzna. Co znamená odborný pojem Tryzna z kategorie Kultura?

Co je Tryzna?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Tryzna

Tryzna je vzpomínková slavnostní událost, která se koná na památku zesnulých a na jejich počest. Může mít různé podoby, jako malá soukromá či rodinná slavnost nebo velké smuteční shromáždění, kterého se účastní i veřejnost a významné osobnosti. Pokud se jedná o velké smuteční shromáždění s účastí veřejnosti, bývají podniknuta opatření, aby průběh tryzny nenarušovaly vnější vlivy jako hluk, propaganda, reklama apod. a aby nebyl narušen pietní ráz.
Slovo tryzna slouží i jako pojmenování pro předměty, které mají určené trvalé pamětní a pietní místo a které mají uctít památku zesnulých.

Co je to Tryzna? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Tryzna. Co znamená odborný pojem Tryzna z kategorie Kultura?

Neručíme za pravdivost uvedených informací. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Tryzna? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Tryzna je v kategorii kultura

Klíčová slova: slovo, terminologie, kultura, kultura, definice, lexikon, Tryzna, definice pojmu, pojem, terminus technicus, heslo, názvosloví, přesný výraz, odborné názvosloví, informace, popis, co to je, význam pojmu


Pojem Tryzna je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Tryzna? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Tryzna je pietní slavnost konaná na počest a památku zemřelých. Může se jednat jak o malou čistě soukromou slavnost tak i o pravidelnou veřejnou kulturní událost respektive smuteční shromáždění. V případě veřejně konaných smutečních shromáždění je vhodné, aby nedošlo k narušení důstojnosti a pietního rázu takové akce např. nadměrným hlukem, dopravním ruchem, politickou propagandou, reklamními akcemi, pořizováním selfie apod.
Slovem tryzna může být někdy označován i nějaký významný pietní a pamětní předmět (pietní památník), který je trvale instalován na nějakém pamětním pietním místě za účelem uctění památky zesnulých osob.

Více informací o slovu Tryzna doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Vyhledat slovo Tryzna ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít výraz Tryzna ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat videa s názvem Tryzna na Youtube

Hledat slovo Tryzna ve vyhledávači Qwant

Najít heslo Tryzna na Google.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Tryzna ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Tryzna například ve fulltextu Yahoo.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Na stránce jste se mohli dozvědět: jaký je přesný význam slova Tryzna? resp. co je to Tryzna? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Tryzna, odpověď na dotaz co je to Tryzna?. Víte např. kdo to je Eva Perkausová? Znáte a víte kdo je Milan Kubek? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v různých oborech lidské činnosti. Pokuste se najít termín Tryzna i v jiné kategorii než v kultura. Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, významy slov, popisy termínů, definice odborných pojmů, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Syn, sytý, sýr ... Dokázali byste z hlavy vyjmenovat všechna vyjmenovaná slova po S?