Co je to?
Definice výrazu, termínu Eskrima. Co znamená odborný pojem Eskrima z kategorie Sport?

Co je Eskrima?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Eskrima

Eskrima je pojmenování pro druh bojového umění, které pochází z Filipín. Je určeno široké veřejnosti. Charakteristické pro něj je to, že se při něm může bojovat jak se zbraněmi, tak bez nich. Jako zbraně mohou být využity tyče, nůž, mačeta nebo meč. Technika je však vysoce účinná i v boji beze zbraně. Nacvičují se nejen bojové techniky, ale i reakce. Ty je možno použít k sebeobraně a jako prostředek pak mohou posloužit zcela běžné předměty.
Někdy se toto umění nazývá také Kali nebo Arnis de mano. Escrima se u nás vyučuje ve veřejných školách FMA od roku 1990. Často se také vyučuje pod jménem Skirmen jako součást Wing Chun, čínského umění boje.


Co je to Eskrima? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Eskrima. Co znamená odborný pojem Eskrima z kategorie Sport?

Neručíme za pravdivost a aktuálnost informací zde uvedených. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Zaujala vás definice slova Eskrima? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Eskrima je v kategorii sport

Klíčová slova: formulace, termín, lexikon, pojem, synonymum, popis, slovo, odborný výraz, vysvětlení, názvosloví, definice, sport, terminologie, co je to Eskrima?, heslo, význam slova, Eskrima, informace


Pojem Eskrima je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Eskrima? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Eskrima je filipínské bojové umění pro veřejnost zvláště charakterizované bojem se zbraněmi tyčí (mečem, mačetou) a nožem. Ovšem neméně účinné zůstává i jako boj beze zbraně. Eskrimu je potřeba chápat jako princip bojových technik a reakcí, který lze aplikovat za použití jakýchkoliv předmětů k vlastní sebeobraně (tužka, deštník apod.)
K pojmenování stylu se užívá též termínů Arnis de mano nebo Kali.

Další informační zdroje o slovu Eskrima

Vyhledat pojem Eskrima na Google obrázcích

Vyhledat výraz Eskrima ve fulltextu Seznam.cz

Hledat termín Eskrima ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat pojem Eskrima na Google.cz

Hledat termín Eskrima ve vyhledávači Qwant

Vyhledat termín Eskrima ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Eskrima například ve ruském vyhledávači Yandex, v projektu slovnik.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v Google překladači.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Teď už víte jaký je přesný význam slova Eskrima? resp. co označuje slovo Eskrima? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Eskrima, odpověď na dotaz co je to Eskrima?. Víte např. kdo to je Lulu? Znáte a víte kdo je Maggie Smith? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je sport. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na významy slov, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.