Co je to?
Definice odborného termínu, slova Fiskální politika. Co znamená pojem Fiskální politika z kategorie Ekonomie?

Co je Fiskální politika?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Fiskální politika?

Fiskální politika je termín z oblasti státní hospodářské politiky. Jedná se o nástroj aktivního ovlivňování vývoje ekonomiky pomocí změn daňového systému a složení veřejných výdajů.
Fiskální politika se týká především státní pokladny, a tudíž i daní. Jejich použití se od původního financování panovníka, armády i veřejných staveb značně rozšířilo. Výdaje narůstají a možnosti fiskální politiky jsou značně omezené.


Co je to Fiskální politika? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Fiskální politika. Co znamená pojem Fiskální politika z kategorie Ekonomie?

Neručíme za správnost či přesnost obsahu těchto webových stránek. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Fiskální politika? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Heslo Fiskální politika patří do sekce ekonomie

Klíčová slova: názvosloví, co to je, slovo, význam, popis, odborný výraz, ekonomie, Fiskální politika, co znamená, wiki, odborné názvosloví, terminologie, slovník, co je to Fiskální politika?, ekonomie, synonymum, pojem, význam pojmu


Pojem Fiskální politika je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Fiskální politika? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Fiskální politika je součást hospodářské politiky státu, která se snaží ovlivnit vývoj ekonomiky změnami výše a struktury veřejných výdajů a daní. Na rozdíl od monetární politiky, která pečuje o stabilitu měny, je fiskální politika nástrojem aktivního zasahování státu do hospodářství.

Více informací o pojmu Fiskální politika lze najít v následujících zdrojích

Hledat slovo Fiskální politika ve vyhledávači Yahoo

Najít termín Fiskální politika ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít heslo Fiskální politika ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít Fiskální politika ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Fiskální politika ve Wikimedia Commons

Hledat heslo Fiskální politika ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Fiskální politika například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, v evropském vyhledávači Qwant, v Google obrázcích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Nyní již víte co to je Fiskální politika? resp. jaká je definice termínu Fiskální politika? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Fiskální politika, odpověď na dotaz co je to Fiskální politika?. Víte např. kdo to je Iva Kubelková? Znáte a víte kdo je Muddy Waters? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je ekonomie. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, porovnání grafů, fiskální politika, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího zajímavosti, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, významy slov, popisy termínů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.