Co je to?
Odborný výraz, definice slova Hybridní válka. Co znamená pojem Hybridní válka z kategorie Politika?

Co je Hybridní válka?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Hybridní válka?

Hybridní válka (Hybrid warfare) znamená válku, ve které se využívají jak obvyklé, tak neobvyklé prostředky boje, Může jednat o nepřímý útok na zázemí nepřítele, například prostřednictvím kybernetických útoků nebo psychologického nátlaku.
Pojem hybridní války vychází ze statě Valerije Gerasimova, který návrh hybridních válek rozpracoval. Jiné označení pro hybridní válku je nelineární válka, protože nemusí být jasná časová hranice, od které válka probíhá a výrazný rozdíl mezi mírovým a válečným stavem se stírá.


Co je to Hybridní válka? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Hybridní válka. Co znamená pojem Hybridní válka z kategorie Politika?

Neručíme za úplnost, správnost, přesnost ani aktuálnost zde uvedených informací. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Text s definicí výrazu Hybridní válka doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Výraz Hybridní válka se nachází v sekci politika

Klíčová slova: informace, význam pojmu, vysvětlení, přesný význam, význam slova, termín, wiki, politika, slovo, slovník, formulace, heslo, pojem, lexikon, synonymum, popis, co znamená, odborné názvosloví


Pojem Hybridní válka je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Hybridní válka? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Hybridní, alternativní či nelineární válka je druh ozbrojeného konfliktu vedeného útočníkem za kombinace konvenčních a nekonvenčních prostředků se synergickým efektem, přičemž hlavní roli hrají nevojenské nástroje. Mezi ně patří např. psychologické operace a propaganda, kybernetické útoky, kriminální a teroristické aktivity, ekonomické sankce a další. Vojenské akce útočníka probíhají nepřiznaně, jsou vedeny především nepravidelnými silami a kombinují symetrické a asymetrické způsoby vedení bojových akcí proti celé cílové společnosti.

Další informační zdroje o slovu Hybridní válka

Zkusit najít výraz Hybridní válka ve Wikizdrojích

Najít heslo Hybridní válka na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Hybridní válka ve Wikimedia Commons

Hledat termín Hybridní válka ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Hybridní válka na Youtube

Zkusit najít slovo Hybridní válka ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Hybridní válka například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v projektu slovnik.cz, v Microsoft Bing, v evropském vyhledávači Qwant nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Na stránce jste se mohli dozvědět: co znamená slovo Hybridní válka? resp. co je to Hybridní válka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Hybridní válka, odpověď na dotaz co je to Hybridní válka?. Víte např. kdo to je Jan Hadrava? Znáte a víte kdo je Mark Zuckerberg? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je politika. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Vládní budova, hybridní válka, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, popisy termínů, slovníková hesla, významy slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.