Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Chudoba. Co znamená pojem Chudoba z kategorie Ekonomie?

Co je Chudoba?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Chudoba?

Chudoba je pojem, který slouží k označení lidí trpících hmotnou nouzí. Člověk trpící chudobou nemá zajištěny základní podmínky pro to, aby žil důstojným životem a aby byly uspokojovány jeho nejzákladnější potřeby. Může mít nedostatek potravin, ošacení, pitné vody, bydlení, zdravotní péče, přístupu ke vzdělání apod.
Jeho podmínky života odporují základním lidským právům, takže trpí podvýživou, hladem, náchylností k nemocem, poruchami imunity, sníženou délkou života, vysokou dětskou úmrtností a dalšími důsledky. Za příčinu tohoto stavu se nejčastěji považuje nedostatek peněz a nejčastěji je spojován s rozvojovými zeměmi.


Co je to Chudoba? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Chudoba. Co znamená pojem Chudoba z kategorie Ekonomie?

Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Sdílejte text pojmu Chudoba s vašimi kamarády, známými a přáteli na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Výraz Chudoba se nachází v kategorii ekonomie

Klíčová slova: ekonomie, názvosloví, význam slova, co to je, popis, definice pojmu, odborný výraz, přesný výraz, Chudoba, přesný význam, slovo, formulace, vysvětlení, terminus technicus, terminologie, co znamená, co je to Chudoba?, ekonomie


Pojem Chudoba je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Chudoba dozvíte následující

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Chudoba označuje sociální status člověka vyznačující se hmotným nedostatkem.
V dnešní době se díky medializaci pojem chudoba spojuje zejména s životními poměry lidí v rozvojových zemích a používá se pro stav, který nezajišťuje člověku základní podmínky pro důstojný život a uspokojení nejzákladnějších lidských potřeb. Je spojen se značnou hmotnou nouzí, nedostatkem potravin, nezávadné pitné vody, ošacení, špatné situace s bydlením, nedostatečným či žádným přístupem k základní zdravotní péči, vzdělání, ap. Důsledkem chudoby bývá chronický hlad, podvýživa, nedostatečná imunita nebo nevzdělanost, náchylnost k nemocem, deprese, vysoká dětská úmrtnost, nebo nízká střední délka života. Je stavem kdy jsou životní podmínky člověka v rozporu se základními lidskými právy. Z hlediska sociální politiky představuje chudoba jeden z nejobtížněji řešitelných problémů. Zároveň chudoba představuje jeden z nejvýraznějších motivačních prvků, kdy je motorem vzdělání, migrace obyvatelstva atp.

Linky na jiné informační zdroje

Najít pojem Chudoba ve vyhledávači Qwant

Hledat heslo Chudoba ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít heslo Chudoba na Google obrázcích

Najít pojem Chudoba ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít frázi Chudoba ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat heslo Chudoba ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Chudoba například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v metavyhledávači Info.com, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Google překladači.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Na této webové stránce jste se dozvěděli co znamená slovo Chudoba? resp. co znamená slovo Chudoba? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Chudoba, odpověď na dotaz co je to Chudoba?. Víte např. kdo to je Martina Pártlová? Znáte a víte kdo je Michel Foucault? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než ekonomie). Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, průmysl, chudoba, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, popisy termínů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, významy slov s názvem Co Je To?.

Dokázali byste si vzpomenout jak vypadá vlajka Čadu nebo vlajka Etiopie? Zopakujte si vlajky všech zemí světa!