Co je to?
Definice odborného termínu, slova Meldonium. Co znamená pojem Meldonium z kategorie Sport?

Co je Meldonium?

Co znamená pojem, definice termínu Meldonium?

Meldonium je výrobek lotyšské farmaceutické firmy Grindeks. Jde o léčivo, které se používá především v tzv. postsovětských republikách k léčbě ischemické choroby srdeční. Zlepšuje také regeneraci a výdrž, proto bylo využíváno vojáky a také sportovci.
V roce 2016 se meldonium dostalo do středu mediální pozornosti a jako doping je sportovcům zakázáno.


Co je to Meldonium? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Meldonium. Co znamená pojem Meldonium z kategorie Sport?

Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Sepsáno redaktory Superia.cz

Doporučujeme sdílet tento text s vaším okruhem známých osob na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Termín Meldonium patří do sekce sport

Klíčová slova: lexikon, slovo, heslo, definice pojmu, odborné názvosloví, informace, přesný význam, synonymum, formulace, definice, wiki, názvosloví, pojem, přesný výraz, co je to Meldonium?, popis, terminus technicus, co to je


Pojem Meldonium je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Meldonium? Definice slova, výraz, termín z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Meldonium je mezinárodní nechráněný název léčiva vyráběného lotyšskou farmaceutickou společností Grindeks pod názvy Mildronat, Mildronāts, Mildronate atp. jako jeden z jejích klíčových výrobků. Je určeno pro léčení ischemické choroby srdeční a prodávané a používané zejména v postsovětských republikách, například v Litvě, Lotyšsku a Rusku. Poprvé bylo licencováno v roce 1976 a pro zlepšení regenerace a výdrže jej v 80. letech používala sovětská armáda při válce v Afghánistánu a následně se stalo oblíbeným u (post)sovětských sportovců.

Hledejte výraz Meldonium v dalších zdrojích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Meldonium ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Meldonium ve Wikizdrojích

Hledat výraz Meldonium ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít slovo Meldonium ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat výraz Meldonium ve vyhledávači Qwant

Vyhledat slovo Meldonium ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Meldonium například ve Wikislovníku, v Google překladači, ve videích na Youtube, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Z předchozího textu jste se dozvěděli co znamená Meldonium? resp. co znamená výraz Meldonium? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Meldonium, odpověď na dotaz co je to Meldonium?. Víte např. kdo to je Sean Penn? Znáte a víte kdo je Milena Dvorská? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než sport). U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících zajímavosti, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na pozadí vašeho počítače z partnerské stránky. Na výběr máte z mnoha kategorií jako zvířátka nebo příroda.