Co je to?
Definice výrazu, termínu Meldonium. Co znamená odborný pojem Meldonium z kategorie Sport?

Co je Meldonium?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Meldonium?

Meldonium je výrobek lotyšské farmaceutické firmy Grindeks. Jde o léčivo, které se používá především v tzv. postsovětských republikách k léčbě ischemické choroby srdeční. Zlepšuje také regeneraci a výdrž, proto bylo využíváno vojáky a také sportovci.
V roce 2016 se meldonium dostalo do středu mediální pozornosti a jako doping je sportovcům zakázáno.


Co je to Meldonium? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Meldonium. Co znamená odborný pojem Meldonium z kategorie Sport?

Veškeré texty jsou bez záruky. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Pojem Meldonium je v kategorii sport

Klíčová slova: termín, sport, heslo, co znamená, odborné názvosloví, slovník, přesný význam, vysvětlení, pojem, význam pojmu, terminus technicus, význam slova, slovo, odborný výraz, lexikon, wiki, význam, přesný výraz


Pojem Meldonium je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Meldonium?

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Meldonium je mezinárodní nechráněný název léčiva vyráběného lotyšskou farmaceutickou společností Grindeks pod názvy Mildronat, Mildronāts, Mildronate atp. jako jeden z jejích klíčových výrobků. Je určeno pro léčení ischemické choroby srdeční a prodávané a používané zejména v postsovětských republikách, například v Litvě, Lotyšsku a Rusku. Poprvé bylo licencováno v roce 1976 a pro zlepšení regenerace a výdrže jej v 80. letech používala sovětská armáda při válce v Afghánistánu a následně se stalo oblíbeným u (post)sovětských sportovců.

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Najít pojem Meldonium na Google obrázcích

Hledat výraz Meldonium ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Meldonium ve Wikimedia Commons

Hledat frázi Meldonium ve Wikizdrojích

Vyhledat termín Meldonium ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít Meldonium ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Meldonium například v metavyhledávači Info.com, v Lingea slovnících, v Microsoft Bing, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Nyní již víte jaký je význam slova Meldonium? resp. jaká je definice termínu Meldonium? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Meldonium, odpověď na dotaz co je to Meldonium?. Víte např. kdo to je Velekněz? Znáte a víte kdo je Milena Dvorská? Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než sport). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, puk na hokej, meldonium, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, zajímavosti, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, významy slov s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na pozadí vašeho počítače z partnerské stránky. Na výběr máte z mnoha kategorií jako zvířátka nebo příroda.