Co je to?
Definice odborného termínu, slova Euroval. Co znamená pojem Euroval z kategorie Ekonomie?

Co je Euroval?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Euroval

Pojem euroval je známý i pod označením evropský záchranný mechanismus a záchranný mechanismus eurozóny. Euroval je dodatek v lisabonské smlouvě, jenž umožňuje vznik záchranného fondu na pomoc ekonomicky ohroženým státům v rámci eurozóny.
Dlouhou dobu nebyl dokument podepsán Českou republikou, stalo se tak až po nástupu Miloše Zemana na pozici prezidenta. Jeho předchůdce Václav Klaus podpis dodatku odmítal.


Co je to Euroval? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Euroval. Co znamená pojem Euroval z kategorie Ekonomie?

Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Euroval? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Euroval patří do sekce ekonomie

Klíčová slova: vysvětlení, slovník, přesný výraz, význam, terminologie, synonymum, význam slova, popis, odborný výraz, Euroval, formulace, definice pojmu, pojem, význam pojmu, terminus technicus, slovo, definice, ekonomie


Pojem Euroval je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Euroval?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Evropský nástroj finanční stability (anglicky European Financial Stability Facility a odtud zkratka EFSF) je instituce, jejímž smyslem bylo chránit členy eurozóny před finanční nestabilitou, zejména před dluhovou krizí v eurozóně, a to tak, že zemím s problémy poskytne finanční výpomoc. Instituce sídlí v Lucemburku, jejím výkonným ředitelem je Klaus Regling. EFSF využívá služeb Evropské investiční banky.

Zkuste zjistit více informací o slovu Euroval v následujících zdrojích

Hledat výraz Euroval na Google.cz

Zkusit najít termín Euroval ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat heslo Euroval ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít frázi Euroval ve vyhledávači Yandex

Vyhledat termín Euroval ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Euroval ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Euroval například ve Wikislovníku, v projektu slovnik.cz, v Microsoft Bing, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Lingea slovnících.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Nyní již víte co to je Euroval? resp. jaká je definice termínu Euroval? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Euroval, odpověď na dotaz co je to Euroval?. Víte např. kdo to je Oliver Vyskočil? Znáte a víte kdo je Kacíř? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste hledat odborný výraz Euroval i v jiné sekci než je kategorie ekonomie. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, grafy banka, euroval, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na definice odborných pojmů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, významy slov, popisy termínů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Víte, čím se vyznačuje cynik, despota nebo egoista? Toto a mnohem víc se dozvíte z webu zde