Co je to?
Výraz, termín, definice slova Establishment. Co znamená odborný pojem Establishment z kategorie Politika?

Co je Establishment?

Co znamená pojem, definice termínu Establishment?

Establishment je pojem anglického původu s více významy. Často je užíván pro označení vládnoucí skupiny nebo třídy tradičního a konzervativního charakteru. Často mívá negativní nádech, hlavně tehdy, je-li používán jako určitý protest nebo kritika určité společnosti, která zaujímá klíčové postavení a snaží se svou pozici udržet a prosazuje autoritu moci.
Pojem establishment se používá i pro pojmenování založení a řízení instituce, ústavu, organizace, podniku, firmy a podobně. Může se jednat i o politický styl, jehož cílem je získání velké masy voličů, kterým je nabízena ochrana zájmů obyčejných lidí proti všemožným druhům hrozeb a také zájem o témata, která vzbuzují silné citové reakce.


Co je to Establishment? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Establishment. Co znamená odborný pojem Establishment z kategorie Politika?

Uvedené informace jsou bez záruky. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Definici pojmu Establishment sdílejte s rodinou a kamarády na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Pojem Establishment je v kategorii politika

Klíčová slova: co znamená, co to je, pojem, význam slova, význam, názvosloví, slovo, heslo, terminologie, politika, přesný význam, wiki, definice, popis, odborné názvosloví, terminus technicus, formulace, definice pojmu


Pojem Establishment je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Establishment? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Establishment (angl.; ɪˈstæblɪʃmənt) je pojem, kterým se obvykle myslí tradiční (a obvykle konzervativní) vládnoucí třída společnosti či jiné struktury, které jí vládnou. Tento pojem se užívá spíše jako vyjádření určitého protestu a bývá proto většinou užíván negativně, hlavně kritiky západní společnosti.

Hledejte výraz Establishment v dalších zdrojích

Najít heslo Establishment ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat frázi Establishment ve vyhledávači Qwant

Hledat frázi Establishment ve vyhledávači Yahoo

Hledat termín Establishment na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Establishment ve Wikimedia Commons

Najít slovo Establishment ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Establishment například ve fulltextu Google.cz, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikizdrojích, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Lingea slovnících.

Další vybraná hesla, odborné termíny a pojmy

Tyto stránky vám umožnili zjistit jaký je význam slova Establishment? resp. co znamená Establishment? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Establishment, odpověď na dotaz co je to Establishment?. Víte např. kdo to je Martin Pechlát? Znáte a víte kdo je Nákupčí? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie politika. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, volnost, establishment, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na významy slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů, zajímavosti, slovníková hesla s názvem Co Je To?.