Co je to?
Odborný výraz, definice slova Retro. Co znamená slovo Retro z kategorie Kultura?

Co je Retro?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Retro

Retro je označení pro něco již minulého, zaniklého, starého. Jako retro móda se označují takové trendy, které byly v oblibě v minulosti a nyní se jejich obliba vrací. Nemusí ale jít o pouhé kopírování trendů, může se jednat o kombinaci starého a nového.

Co je to Retro? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Retro. Co znamená slovo Retro z kategorie Kultura?

Texty mohou obsahovat chyby, nepřesnosti nebo překlepy. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Tento text (Retro) můžete sdílet s přáteli na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Retro patří do kategorie kultura

Klíčová slova: pojem, heslo, slovo, formulace, wiki, význam, Retro, co znamená, názvosloví, termín, popis, vysvětlení, odborné názvosloví, lexikon, informace, přesný výraz, kultura, co je to Retro?


Pojem Retro je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Retro? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Retro je obecné označení pro něco minulého, zaniklého, bývalého, může se jednat o označení pro cokoliv zpět v čase. Může se jednat jak o předponu k jinému slovu tak i o samostatné slovo.

Linky na další online zdroje

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Retro ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat slovo Retro ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Retro na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Retro ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat výraz Retro ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat pojem Retro ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Retro například v evropském vyhledávači Qwant, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Yahoo.com, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Nyní již víte jaký je význam slova Retro? resp. jaká je definice termínu Retro? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Retro, odpověď na dotaz co je to Retro?. Víte např. kdo to je Sophia Loren? Znáte a víte kdo je Miloš Forman? Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste hledat odborný výraz Retro i v jiné sekci než je kategorie kultura. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, obrazárna, retro, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na známé i neznámé pojmy, významy slov, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, definice odborných pojmů, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Zajímáte se o auta? Pak pro určitě znáte zkratku SUV, TSI nebo TDI. Pokud je neznáte, podívejte se na spřátelený web který obsahuje tisíc nejrůznějších zkratek.