Co je to?
Odborný výraz, definice slova Menšinová vláda. Co znamená slovo Menšinová vláda z kategorie Politika?

Co je Menšinová vláda?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Menšinová vláda

Menšinová vláda je pojmenování situace, ve které strana nebo koalice stran, která je u vlády, nemá většinu křesel v parlamentu.
Výkonná moc tedy nemá jistotu, že bude ostatními stranami podpořena při legislativním procesu podávání návrhů a jejich realizaci. Proto se musí spolehnout na to, že ji podpoří ty strany, které součástí vládnoucí koalice nejsou. Ty pak menšinovou vládu podpoří nepřítomností svých poslanců na jednáních, čímž se sníží počet hlasů potřebných ke schválení návrhů, nebo podpoří jednotlivé návrhy.


Co je to Menšinová vláda? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Menšinová vláda. Co znamená slovo Menšinová vláda z kategorie Politika?

Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Menšinová vláda s jinými lidmi na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Výraz Menšinová vláda patří do kategorie politika

Klíčová slova: pojem, politika, wiki, lexikon, definice pojmu, význam slova, definice, co znamená, přesný výraz, slovo, termín, odborný výraz, synonymum, význam pojmu, popis, co to je, slovník, odborné názvosloví


Pojem Menšinová vláda je v kategorii politika, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Menšinová vláda dozvíte následující

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Menšinová vláda je pojem, kterým se obecně označuje situace, kdy vládnoucí strana či koalice nedisponují většinou křesel v parlamentu. Znamená to tedy, že exekutiva nemá zajištěnou jistou stranickou podporu v rámci legislativního tělesa pro návrhy, které se chystá realizovat. Spoléhá se však na podporu stran, které nejsou přítomny ve vládnoucím bloku. Tuto podporu mohou vyjádřit buď tím, že přímo podpoří vládou předkládané návrhy, nebo tím, že jejich poslanci nebudou přítomni na jednání o vládních návrzích, čímž sníží množství hlasů potřebné pro schválení návrhů a umožní tím vládnoucí straně schválit navrhovanou legislativu.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Hledat termín Menšinová vláda ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat výraz Menšinová vláda na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Menšinová vláda ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít Menšinová vláda ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Menšinová vláda ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Menšinová vláda ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Menšinová vláda například ve Wikislovníku, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, ve videích na Youtube nebo v Lingea slovnících.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Z předchozího textu jste se dozvěděli co znamená slovo Menšinová vláda? resp. co znamená výraz Menšinová vláda? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Menšinová vláda, odpověď na dotaz co je to Menšinová vláda?. Víte např. kdo to je Vdova? Znáte a víte kdo je Jan Sokol? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než politika. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, socha svobody, menšinová vláda, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího popisy termínů, zajímavosti, významy slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.