Co je to?
Definice výrazu Krav maga. Co znamená odborný pojem Krav maga z kategorie Sport?

Co je Krav maga?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Krav maga

Krav maga je slovo pocházející z hebrejštiny a znamená kontaktní boj nebo boj zblízka. Jedná se o sebeobranné techniky, které jsou oficiálně využívány izraelskou obranou, policií a bezpečností. Techniky krav maga jsou i součástí osnov izraelských středních škol.
Krav maga není považován za druh sportu, ale za přípravu na sebeobranu a boj zblízka. Techniky krav maga využívají i americké a francouzské bezpečnostní složky.


Co je to Krav maga? Význam slova, termín, Definice výrazu Krav maga. Co znamená odborný pojem Krav maga z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Výraz Krav maga je v sekci sport

Klíčová slova: definice, heslo, přesný význam, terminologie, popis, sport, co znamená, význam, informace, synonymum, názvosloví, význam slova, co to je, sport, přesný výraz, lexikon, definice pojmu, odborné názvosloví


Pojem Krav maga je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Krav maga? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Krav maga (hebrejsky קרב מגע‎‎, krav = boj, maga = dotyk, kontakt, tedy česky kontaktní boj, boj z blízka) je systém sebeobrany, který představuje oficiální soustavu technik vypracovaných pro sebeobranu a boj zblízka Izraelských obranných sil, izraelské národní policie a dalších izraelských bezpečnostních složek. Krav maga bylo zařazeno do učebních osnov izraelských středních škol, jeho techniky jsou předváděny a nacvičovány ve výchovných a naučných institucích řízených izraelským ministerstvem školství. Krav maga není sport, ale příprava na boj zblízka na život a na smrt.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Vyhledat výraz Krav maga ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Krav maga ve Wikimedia Commons

Najít výraz Krav maga na Google obrázcích

Zkusit najít termín Krav maga ve Wikislovníku

Vyhledat výraz Krav maga ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Krav maga na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Krav maga například ve videích na Youtube, v Google překladači, ve ruském vyhledávači Yandex, ve vyhledávači Seznam.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Na této webové stránce jste se dozvěděli co znamená slovo Krav maga? resp. co znamená slovo Krav maga? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Krav maga, odpověď na dotaz co je to Krav maga?. Víte např. kdo to je Tupec? Znáte a víte kdo je Narcista? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než sport). Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, fotbal, krav maga, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na popisy termínů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.