Co je to?
Odborný výraz, definice slova Florbal. Co znamená slovo Florbal z kategorie Sport?

Co je Florbal?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Florbal?

Mezi populární kolektivní sporty patří florbal. Hraje se s malým plastovým míčkem v hale, na hřišti o rozměrech 40 x 20 metrů. Míček na hraní je dutý a tím pádem lehký. Při normální herní situaci se na hrací ploše nachází pět hráčů a brankář. Hráči používají speciální hokejky a snaží se v zápase zvítězit vstřelením většího počtu branek, než kolik jich vstřelí tým soupeře.
Brankáři při hře na rozdíl od hokeje a podobných sportů nepoužívají hokejku a chytají pouze vlastním tělem. Brankář má na hlavě masku. Původně florbal vzniknul ve Spojených státech, ale za kolébku je považováno Švédsko.


Co je to Florbal? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Florbal. Co znamená slovo Florbal z kategorie Sport?

Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Sepsáno redaktory Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Pojem Florbal patří do kategorie sport

Klíčová slova: sport, slovo, odborné názvosloví, význam slova, odborný výraz, synonymum, informace, wiki, co znamená, přesný význam, terminus technicus, přesný výraz, co to je, Florbal, heslo, terminologie, pojem, vysvětlení


Pojem Florbal je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Florbal?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Florbal je kolektivní halový sport. Hraje se na hřišti o rozměrech 40×20 metrů ohraničeném mantinely s lehkým dutým plastovým míčkem. Při standardní herní situaci je z každého týmu na hřišti v jeden moment pět hráčů v poli a jeden brankář. Jejich cílem je dosáhnout více gólů než soupeř. Hráči při hře používají speciální florbalové hole (tzv. florbalky). Brankáři žádnou hůl nepoužívají, chytají pouze svým vlastním tělem, zejména rukama a nohama. Zápas se hraje na tři dvacetiminutové třetiny.

Hledejte pojem Florbal v následujících vyhledávačích

Hledat frázi Florbal ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Florbal na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Florbal ve Wikimedia Commons

Vyhledat heslo Florbal na Google obrázcích

Najít výraz Florbal ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít termín Florbal ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Florbal například v Microsoft Bing, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve fulltextu Google.cz nebo v Lingea slovnících.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Teďka už zajisté víte co je to Florbal? resp. co vlastně znamená slovo Florbal? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Florbal, odpověď na dotaz co je to Florbal?. Víte např. kdo to je Jana Maláčová? Znáte a víte kdo je Jindřich Forejt? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. podle různých oborů. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než sport). Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na významy slov, zajímavosti, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Znáte Ivana Trojana, Ondřeje Vetchého nebo Jana Krause? Více o těchto hercích zjistíte na webových stránkách s výstižným názvem Kdo je to?