Co je to?
Výraz, termín, definice slova Libreto. Co znamená odborný pojem Libreto z kategorie Kultura?

Co je Libreto?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Libreto

Libreto je scénický námět, literární zpracování hudebního díla, tedy opery, operety, muzikálu nebo baletu. Slovo libreto pochází z italštiny a znamená "knížečka". Libreto obsahuje děj díla, texty písní a mluvené pasáže (pokud v díle jsou). Známým libretistou byl např. Jaroslav Kvapil, který psal libreta pro opery Antonína Dvořáka nebo v jiných souvislostech nechvalně proslulý Karel Sabina. Ten psal libreta k některým operám Bedřicha Smetany. Před návštěvou opery je určité dobré se s libretem seznámit, aby si divák mohl umělecké dílo vychutnat v celé jeho kráse.
Slovo libreto se používá také pro rozvržení, plánované uspořádání exponátů na výstavě, nebo také může znamenat literární podklad pro komiks.

Co je to Libreto? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Libreto. Co znamená odborný pojem Libreto z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za aktuálnost a úplnost informací. V textech mohou být věcné a technické nepřesnosti a gramatické či typografické chyby. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Definici slova Libreto můžete sdílet s přáteli a kamarády prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Pojem Libreto je v kategorii kultura

Klíčová slova: lexikon, wiki, slovník, kultura, definice, Libreto, co znamená, význam, názvosloví, odborný výraz, slovo, synonymum, význam pojmu, formulace, informace, definice pojmu, vysvětlení, co je to Libreto?


Pojem Libreto je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Libreto? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Libreto, scénický námět, je literární podklad hudebního uměleckého díla. Hudební dílo může být například opera, opereta, kantáta, muzikál nebo balet. Slovo libreto pochází z italštiny, kde znamená knížečka.

Zkuste zjistit více informací o slovu Libreto v následujících zdrojích

Zkusit najít Libreto ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít termín Libreto ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Libreto ve Wikimedia Commons

Najít slovo Libreto ve vyhledávači Qwant

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Libreto ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít Libreto ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Libreto například ve ruském vyhledávači Yandex, v Google překladači, ve videích na Youtube, ve fulltextu Yahoo.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Právě nyní již víte jaký je význam slova Libreto? resp. co přesně znamená slovo Libreto? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Libreto, odpověď na dotaz co je to Libreto?. Víte např. kdo to je Anna Volínová? Znáte a víte kdo je Zeměměřič? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než kultura). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, Moderní obrazárna, libreto, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, popisy termínů, významy slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.