Co je to?
Odborný výraz, definice slova Lobbizmus. Co znamená slovo Lobbizmus z kategorie Politika?

Co je Lobbizmus?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Lobbizmus

Lobbizmus neboli lobbování je pojem pocházející z anglického slova lobby, tedy předsíň, popř. také vrátnice. Název pochází od prosebníků nebo žadatelů, kteří se shromažďovali právě v těchto prostorách. Používá se v přeneseném smyslu pro skupinu lidí spojených určitým zájmem, která tento zájem společně a neustále prosazuje u státních orgánů, představitelů státní moci, na veřejnosti i v médiích.
Lobbizmus může být prováděn i profesionálně, věnují se mu specializované společnosti a agentury.


Co je to Lobbizmus? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Lobbizmus. Co znamená slovo Lobbizmus z kategorie Politika?

Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Lobbizmus s jinými lidmi na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Heslo Lobbizmus patří do kategorie politika

Klíčová slova: definice, popis, význam, přesný výraz, význam slova, wiki, lexikon, význam pojmu, synonymum, pojem, definice pojmu, politika, politika, formulace, slovník, co je to Lobbizmus?, co to je, odborný výraz


Pojem Lobbizmus je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Najít slovo Lobbizmus ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat slovo Lobbizmus ve Wikipedii

Hledat slovo Lobbizmus na Google obrázcích

Vyhledat výraz Lobbizmus ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Lobbizmus ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít slovo Lobbizmus ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Lobbizmus například v evropském vyhledávači Qwant, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Google.cz, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Lingea slovnících.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Nyní už nejspíš víte co to je Lobbizmus? resp. jaký je přesný význam slova Lobbizmus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Lobbizmus, odpověď na dotaz co je to Lobbizmus?. Víte např. kdo to je John Dalton? Znáte a víte kdo je Shawn Mendes? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než politika). Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Vládní budova, lobbizmus, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na zajímavosti, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, slovníková hesla, definice odborných pojmů, významy slov s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.