Co je to?
Definice výrazu, termínu Zorbing. Co znamená odborný pojem Zorbing z kategorie Sport?

Co je Zorbing?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Zorbing

Zorbing, jinak také zorbování, je jedním z mírnějších adrenalinových sportů, který je určen i široké veřejnosti. Provádí se ve velké nafouknuté plastové kouli, ve které je větším množstvím lanek upevněna koule další, Zorbingová koule má průměr přes tři metry a váží necelých 100 kg. Je většinou vyrobena z PVC a bývá průhledná. Ten, kdo je uvnitř koule, může pozorovat střídání světla a tmy a nebe a země při otáčení koule během jízdy. Do koule mohou nastoupit až tři zájemci.
Základem zorbingu je kutálení této koule ze svahu. Ten je dlouhý do 200 metrů a mívá sklon kolem 20 stupňů. Koule neboli zorb se kutálí bez jakéhokoli řízení a může se pohybovat rychlostí až k 50 km/hod. Zastavuje se buď samovolně dole, nebo ho zastaví ochranná síť. Na zorbingových drahách je možno provozovat i noční zorbing, aqua zorbing nebo body zorbing. Zorbování v současnosti nabývá na popularitě zvláště jako rekreační sport.


Co je to Zorbing? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Zorbing. Co znamená odborný pojem Zorbing z kategorie Sport?

Neručíme za správnost a úplnost informací na Webových stránkách uvedených. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Zorbing se známými na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Pojem Zorbing je v kategorii sport

Klíčová slova: informace, slovník, co je to Zorbing?, význam, přesný výraz, co znamená, heslo, názvosloví, pojem, wiki, definice pojmu, synonymum, termín, slovo, formulace, definice, vysvětlení, význam pojmu


Pojem Zorbing je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Zorbing píše následující

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Zorbing (též zorbování, občas i sphereing) je druh rekreační adrenalinové zábavy, využívající zorbu, tedy nafouknutou plastovou kouli, ve které je pomocí mnoha lanek upevněna ještě jedna menší. Celá koule váží 90 kg a v průměru má 3,2 m. Do menší koule se vejdou až tři lidé, nazýváni zorbonauti. Principem zorbingu je neřízené kutálení zorbu ze svahu dolů. Svah bývá dlouhý maximálně 200 m se sklonem okolo 20°. Zorb dosahuje rychlosti až 50 km/h a jeho zastavení probíhá samovolně dole pod svahem nebo v ochranné síti.
Zorbing se provozuje i v České republice.

Jiné informační zdroje o pojmu Zorbing

Hledat výraz Zorbing ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít výraz Zorbing ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Zorbing ve vyhledávači Yandex

Hledat heslo Zorbing ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Zorbing ve Wikimedia Commons

Najít slovo Zorbing ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Zorbing například ve Wikizdrojích, v projektu slovnik.cz, v Google obrázcích, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Teďka již bezesporu víte jaký je význam slova Zorbing? resp. jaký je význam pojmu Zorbing? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Zorbing, odpověď na dotaz co je to Zorbing?. Víte např. kdo to je Laďka Něrgešová? Znáte a víte kdo je Traumatolog? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je sport. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, fotbalový míč, zorbing, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, slovníková hesla, zajímavosti, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Zajímáte se o auta? Pak pro určitě znáte zkratku SUV, TSI nebo TDI. Pokud je neznáte, podívejte se na spřátelený web který obsahuje tisíc nejrůznějších zkratek.