Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Okupace. Co znamená pojem Okupace z kategorie Politika?

Co je Okupace?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Okupace?

Okupace znamená přivlastnění nebo obsazení, většinou se jedná o nějaké cizí území. Nejčastějším druhem okupace je okupace vojenská, kdy dochází k dočasné kontrole cizího území, které nepatří do správy ani vlastnictví okupanta. Jde o časově omezený výkon státní moci, ne trvalý zábor.
Nezáleží na tom, zda se obyvatelé obsazeného území brání či ne, o okupaci se jedná vždy, jestliže jedna strana obsadí území druhé strany, drží ho a vykonává zde správu.


Co je to Okupace? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Okupace. Co znamená pojem Okupace z kategorie Politika?

Neručíme za správnost a aktuálnost uvedených informací. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Okupace se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: co znamená, terminus technicus, lexikon, politika, vysvětlení, odborný výraz, názvosloví, význam, přesný výraz, informace, definice pojmu, heslo, slovo, co je to Okupace?, pojem, formulace, synonymum, význam slova


Pojem Okupace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Okupace píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Vojenská okupace je efektivní dočasná kontrola nad cizím územím, které nepřísluší pod formální svrchovanost okupující mocnosti. Takto ovládané území je okupované území nebo okupační zóna.

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Zkusit najít výraz Okupace ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít heslo Okupace na Google obrázcích

Hledat heslo Okupace ve Wikizdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Okupace ve Wikimedia Commons

Hledat pojem Okupace ve vyhledávači Qwant

Hledat frázi Okupace ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Okupace například ve ruském vyhledávači Yandex, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Na této webové stránce jste se dozvěděli co je to Okupace? resp. co znamená slovo Okupace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Okupace, odpověď na dotaz co je to Okupace?. Víte např. kdo to je Cate Blanchett? Znáte a víte kdo je Stanislaus von Prowazek? Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. v závislosti na oboru a kontextu. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je politika. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.

V čem se skrývá lidská moudrost? Přeci v citátech slavných osobností. Vážně i nevážně míněné citáty o ženách i zdraví.