Co je to?
Odborný výraz, definice slova Okupace. Co znamená pojem Okupace z kategorie Politika?

Co je Okupace?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Okupace?

Okupace znamená přivlastnění nebo obsazení, většinou se jedná o nějaké cizí území. Nejčastějším druhem okupace je okupace vojenská, kdy dochází k dočasné kontrole cizího území, které nepatří do správy ani vlastnictví okupanta. Jde o časově omezený výkon státní moci, ne trvalý zábor.
Nezáleží na tom, zda se obyvatelé obsazeného území brání či ne, o okupaci se jedná vždy, jestliže jedna strana obsadí území druhé strany, drží ho a vykonává zde správu.


Co je to Okupace? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Okupace. Co znamená pojem Okupace z kategorie Politika?

Žádným způsobem neručíme za informace nebo obsah uvedený na těchto internetových stránkách. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Heslo Okupace se nachází v sekci politika

Klíčová slova: odborný výraz, Okupace, význam slova, definice, formulace, význam, popis, lexikon, informace, definice pojmu, wiki, slovo, politika, terminologie, přesný význam, názvosloví, termín, přesný výraz


Pojem Okupace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Okupace? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Vojenská okupace je efektivní dočasná kontrola nad cizím územím, které nepřísluší pod formální svrchovanost okupující mocnosti. Takto ovládané území je okupované území nebo okupační zóna.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Zkusit najít frázi Okupace ve vyhledávači Qwant

Najít slovo Okupace ve Wikislovníku

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Okupace ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Okupace ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít frázi Okupace ve vyhledávači Yahoo

Hledat videa s názvem Okupace na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Okupace například v Google obrázcích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikizdrojích, ve fulltextu Google.cz nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit co to je Okupace? resp. co se přesně ukrývá za slovem Okupace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Okupace, odpověď na dotaz co je to Okupace?. Víte např. kdo to je Josef Laufer? Znáte a víte kdo je Stanislaus von Prowazek? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Vládní budova, okupace, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na významy slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

V čem se skrývá lidská moudrost? Přeci v citátech slavných osobností. Vážně i nevážně míněné citáty o ženách i zdraví.