Co je to?
Definice výrazu, termínu Sankce. Co znamená odborný pojem Sankce z kategorie Politika?

Co je Sankce?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Sankce?

Sankce je pojmenování pro negativní následek při neplnění nějaké povinnosti. Může se týkat oblasti práva nebo zákonů. Samotný pojem sankce pochází z latiny, ze slova sanctio, které je odvozeno od slova ustanovení, potrestání, zasvěcení. V oblasti práva jde například o tresty či jiné možnosti, které pomáhají zajistit nebo vynutit právo. Může tak být označena také některá část právní normy nebo některé z ekonomických potrestání. Zákony hovoří o pragmatické sankci, která je známá již z římského práva. Pragmatické sankce se většinou týkají problematiky nástupnictví.
Systém sankcí má zavedený například EU, kde míří tato omezující opatření na konkrétní politické činitele. Důvodem pro uložení takových sankcí je například porušování lidských práv, terorizmus, anexe cizích území, jaderné hrozby, kybernetické útoky, destabilizace zemí. Podle oblastí může jít o diplomatické sankce a další jako omezení vstupu, různá embarga, hospodářské sankce nebo zmrazení majetku. Další sankce mohou být uděleny společně s OSN nebo z dalších pohnutek.


Co je to Sankce? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Sankce. Co znamená odborný pojem Sankce z kategorie Politika?

Veškeré texty jsou bez záruky. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Sankce je v kategorii politika

Klíčová slova: pojem, terminologie, vysvětlení, formulace, Sankce, slovo, synonymum, definice pojmu, odborný výraz, wiki, slovník, přesný výraz, popis, definice, heslo, termín, co to je, politika


Pojem Sankce je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu Sankce hledejte v níže uvedených zdrojích

Zkusit najít výraz Sankce ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat heslo Sankce ve Wikislovníku

Vyhledat termín Sankce na Google.cz

Zkusit najít termín Sankce ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat termín Sankce ve vyhledávači Yandex

Hledat frázi Sankce ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Sankce například v evropském vyhledávači Qwant, v Lingea slovnících, ve fulltextu Yahoo.com, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Google překladači.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Na stránce jste se mohli dozvědět: jaký je význam slova Sankce? resp. co je to Sankce? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Sankce, odpověď na dotaz co je to Sankce?. Víte např. kdo to je Ilustrátor? Znáte a víte kdo je Slávka Budínová? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než politika). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Tajemník, sankce, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího popisy termínů, definice odborných pojmů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, významy slov s názvem Co Je To?.

V čem se skrývá lidská moudrost? Přeci v citátech slavných osobností. Vážně i nevážně míněné citáty o ženách i zdraví.