Co je to?
Definice odborného termínu, slova Sankce. Co znamená pojem Sankce z kategorie Politika?

Co je Sankce?

Co znamená pojem, definice termínu Sankce?

Sankce je pojmenování pro negativní následek při neplnění nějaké povinnosti. Může se týkat oblasti práva nebo zákonů. Samotný pojem sankce pochází z latiny, ze slova sanctio, které je odvozeno od slova ustanovení, potrestání, zasvěcení. V oblasti práva jde například o tresty či jiné možnosti, které pomáhají zajistit nebo vynutit právo. Může tak být označena také některá část právní normy nebo některé z ekonomických potrestání. Zákony hovoří o pragmatické sankci, která je známá již z římského práva. Pragmatické sankce se většinou týkají problematiky nástupnictví.
Systém sankcí má zavedený například EU, kde míří tato omezující opatření na konkrétní politické činitele. Důvodem pro uložení takových sankcí je například porušování lidských práv, terorizmus, anexe cizích území, jaderné hrozby, kybernetické útoky, destabilizace zemí. Podle oblastí může jít o diplomatické sankce a další jako omezení vstupu, různá embarga, hospodářské sankce nebo zmrazení majetku. Další sankce mohou být uděleny společně s OSN nebo z dalších pohnutek.


Co je to Sankce? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Sankce. Co znamená pojem Sankce z kategorie Politika?

Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Napsáno redaktory Superia.cz

Doporučujeme sdílet tento text s vaším okruhem známých osob na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Termín Sankce patří do sekce politika

Klíčová slova: co je to Sankce?, synonymum, definice, odborný výraz, význam pojmu, terminus technicus, přesný výraz, informace, přesný význam, heslo, politika, význam, formulace, definice pojmu, slovník, politika, význam slova, odborné názvosloví


Pojem Sankce je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Hledat heslo Sankce ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Sankce ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat videa s názvem Sankce na Youtube

Zkusit najít slovo Sankce ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít pojem Sankce ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít pojem Sankce na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Sankce například ve Wikipedii, v Google překladači, v metavyhledávači Info.com, ve fulltextu Google.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Tyto stránky vám umožnili zjistit co znamená Sankce? resp. co znamená Sankce? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Sankce, odpověď na dotaz co je to Sankce?. Víte např. kdo to je Denisa Nesvačilová? Znáte a víte kdo je Slávka Budínová? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než politika). U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, významy slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

V čem se skrývá lidská moudrost? Přeci v citátech slavných osobností. Vážně i nevážně míněné citáty o ženách i zdraví.