Co je to?
Odborný výraz, definice slova Konzervatismus. Co znamená slovo Konzervatismus z kategorie Politika?

Co je Konzervatismus?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Konzervatismus

Konzervatismus patří k hlavním politickým ideologiím. Může mít více významů, k odlišnostem došlo během historického vývoje.
Základem konzervatismu je otevřený odpor k rychle probíhajícím změnám a setrvávání na tradičních postupech a normách, ať se jedná o státní uspořádání, rodinné hodnoty, vlastenectví, tradice, náboženství, formy vlastnictví, morálku a mnohé další.


Co je to Konzervatismus? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Konzervatismus. Co znamená slovo Konzervatismus z kategorie Politika?

Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Napsáno redaktory Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Konzervatismus patří do kategorie politika

Klíčová slova: význam, význam pojmu, definice pojmu, heslo, definice, co to je, politika, přesný význam, význam slova, termín, slovník, popis, Konzervatismus, terminus technicus, pojem, terminologie, odborné názvosloví, co znamená


Pojem Konzervatismus je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Konzervatismus? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Konzervatismus nebo konzervativismus (z lat. conservare, uchovávat) je vedle liberalismu a socialismu jednou ze tří hlavních politických ideologií. Během času se termín vyvíjel a získal celou řadu často odlišných, ba i protichůdných významů.
Obecně lze říci, že charakteristikou konzervatismu je otevřená tendence bránit se (rychlým) změnám a podporovat tradiční normy. Těmi mohou v různých kontextech být: řád, autorita, tradice, vlast, rodina, náboženství, soukromé vlastnictví, hierarchizace společnosti a morálka. Protějškem konzervativců jsou liberálové, pokrokáři, rovnostáři a revolucionáři.

Hledejte pojem Konzervatismus v následujících vyhledávačích

Vyhledat pojem Konzervatismus ve fulltextu Seznam.cz

Hledat slovo Konzervatismus ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít termín Konzervatismus ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít slovo Konzervatismus ve Wikizdrojích

Zkusit najít Konzervatismus na Google.cz

Hledat videa s názvem Konzervatismus na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Konzervatismus například ve fulltextu Yahoo.com, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve Wikislovníku nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Tyto stránky vám umožnili zjistit co je to Konzervatismus? resp. co znamená Konzervatismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Konzervatismus, odpověď na dotaz co je to Konzervatismus?. Víte např. kdo to je Trhan? Znáte a víte kdo je Václav Bělohradský? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. podle různých oborů. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než politika). Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na významy slov, definice odborných pojmů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Chcete zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Nejrychlejším a nejlevnějším způsobem je změna pozadí pracovní plochy. Na naši partnerské stránce naleznete populární tapetu ledovec, romantickou chatrč případně tapety zvířátek.