Co je to?
Definice odborného termínu, slova Bílá noc. Co znamená pojem Bílá noc z kategorie Kultura?

Co je Bílá noc?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Bílá noc?

Bílá noc je označení pro takovou noc, za které zapadne slunce pouze nízko pod obzor. Soumrak je jasný a trvá po celou noc. Nejlépe jsou bílé noci vidět v období okolo letního slunovratu a ve vyšších zeměpisných šířkách.
Jde o noci, kdy slunce neklesne mezi západem a východem níž než 6 stupňů pod obzor. Tyto noci se týkají území mezi pólem a zeměpisnými šířkami více než 60 stupňů. V místech, která se nacházejí těsně za hranicí bílých nocí, se vyskytují noci nazývané světlé.

Co je to Bílá noc? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Bílá noc. Co znamená pojem Bílá noc z kategorie Kultura?

Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Doporučujeme sdílet tento text s vaším okruhem známých osob na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Pojem Bílá noc patří do sekce kultura

Klíčová slova: odborné názvosloví, pojem, význam slova, kultura, wiki, odborný výraz, význam pojmu, přesný význam, co znamená, přesný výraz, definice pojmu, formulace, kultura, Bílá noc, termín, terminologie, definice, slovo


Pojem Bílá noc je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Bílá noc?

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Bílá noc se označuje noc, během které slunce zapadá jen nízko pod obzor a proto jasný soumrak trvá celou noc. Bílé noci lze pozorovat ve vyšších zeměpisných šířkách v období kolem letního slunovratu.

Hledejte výraz Bílá noc v dalších zdrojích

Vyhledat heslo Bílá noc ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Bílá noc ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Bílá noc ve vyhledávači Yahoo

Hledat pojem Bílá noc ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít heslo Bílá noc ve Wikizdrojích

Najít slovo Bílá noc na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Bílá noc například ve Wikislovníku, v Google překladači, v metavyhledávači Info.com, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Z předchozího textu jste se dozvěděli jaký je význam slova Bílá noc? resp. co znamená výraz Bílá noc? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bílá noc, odpověď na dotaz co je to Bílá noc?. Víte např. kdo to je Tlučhuba? Znáte a víte kdo je Kvaker? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než kultura). U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, žena na plátně, bílá noc, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.