Co je to?
Definice výrazu Buržoazie. Co znamená odborný pojem Buržoazie z kategorie Politika?

Co je Buržoazie?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Buržoazie?

Buržoazie ve svém nejpůvodnějším významu označuje měšťany, měšťanstvo čili sociální skupinu obyvatelů měst s plnými právy. Buržoazie vznikla již ve středověku a patřili do ní pouze ti lidé, kteří ve městě trvale žili a vlastnili tam dům a pozemky.
V době Francouzské revoluce se buržoazie dostala do parlamentu. Protože nižší stavy se proti této sociální skupině museli obtížně domáhat práv, stal se tento pojem označením pro bohatém a později i pro tzv. třídní nepřátele.


Co je to Buržoazie? Význam slova, termín, Definice výrazu Buržoazie. Co znamená odborný pojem Buržoazie z kategorie Politika?

Všechny údaje jsou bez záruky. V obsahu stránek mohou být pravopisné, faktické chyby i nepřesnosti. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Heslo Buržoazie je v sekci politika

Klíčová slova: přesný výraz, heslo, význam, synonymum, popis, význam pojmu, definice pojmu, vysvětlení, terminus technicus, lexikon, Buržoazie, co to je, odborné názvosloví, názvosloví, terminologie, odborný výraz, informace, slovo


Pojem Buržoazie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Buržoazie? Definice slova, termínu z Wikipedie

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Měšťanstvo či buržoazie (z franc. bourgeoisie) je označení sociální vrstvy měšťanů čili plnoprávných obyvatel měst.

Další zdroje informací

Vyhledat termín Buržoazie na Google.cz

Vyhledat slovo Buržoazie ve Wikizdrojích

Hledat termín Buržoazie ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat heslo Buržoazie ve vyhledávači Qwant

Najít pojem Buržoazie ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Buržoazie ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Buržoazie například ve Wikislovníku, v nabídce zboží na Heureka.cz, v metavyhledávači Info.com, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Z předchozího textu jste se dozvěděli co to je Buržoazie? resp. co znamená výraz Buržoazie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Buržoazie, odpověď na dotaz co je to Buržoazie?. Víte např. kdo to je Hispanista? Znáte a víte kdo je Joni Mitchell? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než politika). Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Tajemník, buržoazie, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na významy slov, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.