Co je to?
Odborný výraz, definice slova Bezletová zóna. Co znamená pojem Bezletová zóna z kategorie Politika?

Co je Bezletová zóna?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Bezletová zóna

Bezletová zóna je pojem, kterým se označuje ta část vzdušného prostoru, který je uzavřený pro letecký provoz. Bezletové zóny jsou typické pro válečné oblasti, ale existují i v mírových dobách. V tom případě vznikají poblíž různých významných míst, kde jsou trvalé, ale mohou mít také pouze dočasný charakter. Takové bezletové zóny vznikají například v místech, kde se konají nějaké velké akce. Pokud se jedná o bezletovou zónu v místě vojenského konfliktu, je účelem jejího vzniku zabránění vstupu vojenských letadel na určité území. Tím nemají vojenská letadla možnost přímého útoku, přepravy vojsk nebo zbraňových systémů a nemohou ani sbírat informace.
Zřízení bezletové zóny má určité podmínky. Mimo jiné to, že zřizovatel této zóny ji musí bránit a neustále dohlížet na její nenarušení. Pokud dojde k narušení vzdušného prostoru v bezletové zóně, musí být proti narušitelům zasahováno několika způsoby. Jedná se buď o vojenský zásah proti nepříteli, doprovod nepřátelských letadel z tohoto prostoru, donucení přistát nebo v krajním případě sestřelení.


Co je to Bezletová zóna? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Bezletová zóna. Co znamená pojem Bezletová zóna z kategorie Politika?

Přes maximální snahu a opakovanou kontrolu mohou být některé informace nesprávné, nepřesné či neaktuální. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Heslo Bezletová zóna se nachází v sekci politika

Klíčová slova: heslo, vysvětlení, politika, definice pojmu, význam pojmu, terminologie, informace, přesný význam, přesný výraz, názvosloví, wiki, Bezletová zóna, politika, slovník, synonymum, termín, slovo, co znamená


Pojem Bezletová zóna je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Bezletová zóna? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Bezletová zóna (anglicky no-fly zone, zkratkou NFZ) nebo zóna vzdušného vyloučení (anglicky air exclusion zone, zkratkou AEZ) je území nebo oblast, kde nějaká vojenská moc zakazuje lety některých letadel. Jsou obvykle zřizovány dočasně nad územím probíhajícího konfliktu.
Bezletové zóny jsou ve vojenském letectví moderním fenoménem, vzniklým v 90. letech 20. století. Ačkoli již v období mezi světovými válkami provádělo Britské královské letectvo letecké kontrolní operace nad některými svými koloniemi, bezletové zóny v dnešním smyslu nabyly své moderní podoby až na konci války v Zálivu v roce 1991.

Jiné zdroje informací o pojmu Bezletová zóna

Zkusit najít slovo Bezletová zóna ve vyhledávači Qwant

Vyhledat výraz Bezletová zóna ve Wikislovníku

Najít heslo Bezletová zóna ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat pojem Bezletová zóna ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít termín Bezletová zóna na Google obrázcích

Zkusit najít termín Bezletová zóna na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Bezletová zóna například v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Microsoft Bing, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Bezletová zóna? resp. co to je Bezletová zóna? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bezletová zóna, odpověď na dotaz co je to Bezletová zóna?. Víte např. kdo to je Polonista? Znáte a víte kdo je Václav Noid Bárta? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než politika). Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, významy slov, popisy termínů, definice odborných pojmů, slovníková hesla, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Nejjednodušší způsob oživení pracovní plochy vašeho Windows, Androidu nebo jiného operačního systému je změna pozadí. Navštivte partnerskou stránku a vybírejte se stovek tapet přírody, Vesmíru apod.