Co je to?
Definice odborného termínu, slova Medicinbal. Co znamená pojem Medicinbal z kategorie Sport?

Co je Medicinbal?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Medicinbal?

Medicinbal je název pro speciální těžký míč, který se používá pro tréninky i rehabilitaci. S jejich pomocí se procvičují a posilují určité partie svalů. Česky se dá tento typ míče označit jako léčebný nebo medicínský. To odpovídá anglickému názvu, který vznikl ze spojení slov Medicine a Ball. Tento těžký míč má mnoho podob, lišících se materiálem, váhou i způsobem provedení. Jeho využití je skutečně široké, s medicinbalem je možno posilovat prsní, břišní nebo zádové svaly, trénovat rovnováhu či rehabilitovat.
Není potřeba zvláštních cviků, stačí využít spojení medicinbalu s obvyklým cvičením, jako je hod, chytání, zvedání, kliky, výpady nebo dřepy. Cvičení s ním využívají i gymnasté. Obvyklá váha se pohybuje od jednoho do více kilogramů. Původní medicinbaly byly kožené, nyní se vyrábějí i z umělé kůže nebo plastu. Vnitřní výplň je určena k tomu, aby snižovala pružnost míče a naopak zvyšovala tuhost.


Co je to Medicinbal? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Medicinbal. Co znamená pojem Medicinbal z kategorie Sport?

Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Medicinbal? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Pojem Medicinbal patří do sekce sport

Klíčová slova: wiki, termín, popis, odborný výraz, význam slova, synonymum, formulace, terminus technicus, heslo, vysvětlení, názvosloví, co znamená, definice, informace, sport, slovník, lexikon, terminologie


Pojem Medicinbal je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Medicinbal?

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Medicinbal je speciální těžký míč, který slouží zejména k lidskému posilování, respektive ke zvyšování fyzické kondice, a k rehabilitaci. Kromě speciálního tréninku se s medicinbalem hraje míčová hra s názvem hooverball, kterou vynalezl osobní lékař amerického prezidenta Herberta Hoovera ve 20. letech 20. století.
Medicinbaly bývají vyráběny v různých velikostech a o různé hmotnosti, zpravidla od jednoho až do několika kilogramů. Původně bývaly kožené, v současnosti se vyrábějí i z plastů resp. z umělé kůže. Vnitřek medicinbalu obvykle bývá vyplněn tak, aby se snížila jeho pružnost a zvýšila jeho tuhost.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Medicinbal ve Wikimedia Commons

Zkusit najít Medicinbal na Google obrázcích

Vyhledat výraz Medicinbal ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít heslo Medicinbal ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít Medicinbal na Google.cz

Najít pojem Medicinbal ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Medicinbal například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Lingea slovnících, ve Wikizdrojích, v metavyhledávači Info.com nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku jaký je význam slova Medicinbal? resp. jaký je význam slova Medicinbal? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Medicinbal, odpověď na dotaz co je to Medicinbal?. Víte např. kdo to je Strašpytel? Znáte a víte kdo je Andrej Bičan? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než sport. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basketbalista, medicinbal, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, významy slov s názvem Co Je To?.

Víte, co je to viz? Víte, že se nejedná o zkratku?