Co je to?
Odborný výraz, definice slova Minorita. Co znamená pojem Minorita z kategorie Politika?

Co je Minorita?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Minorita?

Minorita je termín, kterým se označuje menší část populace nebo skupiny jednotlivců, které se nějakým způsobem odlišují od ostatní populace. Tato odlišnost může být založena na různých kritériích, jako jsou etnický původ, jazyk, náboženství, gender, sexuální orientace nebo sociální status. Minoritní skupiny mají často méně politické, ekonomické nebo sociální moci než většinová populace. Existují různé druhy minorit. Etnické menšiny se odlišují svým původem nebo rasovým pozadím od většinové populace v dané oblasti. Náboženské menšiny se vyznačují odlišným náboženským vyznáním než většina. Kulturní menšiny mohou mít odlišné jazyky, tradice, umění a zvyky, které se liší od většinové kultury.
Minorita může být také chápána v politickém smyslu, kde skupina jednotlivců může mít menší zastoupení v politických jednáních nebo může narazit na diskriminaci a omezená práva ve srovnání s většinou. Tato nerovnost může být důsledkem historických událostí, diskriminačních politik nebo společenských předsudků. Zohledňování práv menšin a podpora diverzity jsou klíčové aspekty moderních demokracií, které se snaží zajistit rovnost pro všechny občany bez ohledu na jejich příslušnost k menšině. Vytváření inkluzivních prostředí a právních rámců, které chrání práva všech jednotlivců, bez ohledu na jejich příslušnost k menšině, je důležitým krokem směrem k spravedlnosti a rovnosti ve společnosti.


Co je to Minorita? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Minorita. Co znamená pojem Minorita z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za úplnost, pravdivost či aktuálnost informací na těchto webových stránkách. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Heslo Minorita se nachází v sekci politika

Klíčová slova: vysvětlení, wiki, informace, názvosloví, odborný výraz, terminologie, přesný význam, co je to Minorita?, slovník, politika, význam pojmu, co znamená, význam slova, lexikon, slovo, heslo, popis, formulace


Pojem Minorita je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Hledat heslo Minorita ve vyhledávači Yandex

Hledat frázi Minorita na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Minorita ve Wikimedia Commons

Zkusit najít heslo Minorita ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít výraz Minorita ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít Minorita ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Minorita například v Microsoft Bing, v Google překladači, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve fulltextu Google.cz nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit co to je Minorita? resp. co se přesně ukrývá za slovem Minorita? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Minorita, odpověď na dotaz co je to Minorita?. Víte např. kdo to je Kamila Špráchalová? Znáte a víte kdo je Diego Maradona? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Minorita i jinde než v sekci než v politika. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Senát, minorita, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, definice odborných pojmů, popisy termínů, významy slov s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.