Co je to?
Odborný výraz, definice slova Duatlon. Co znamená pojem Duatlon z kategorie Sport?

Co je Duatlon?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Duatlon?

Duatlon patří k atletickým disciplínám. Označuje se jako mladší disciplína vycházející z triatlonu, při které však chybí plavání. Nejedná se o olympijský sport. Má část běžeckou, po ní následuje cyklistika, a závod je uzavřen o pět během. Závodník se musí snažit o absolvování všech částí za sebou v co nejkratším čase.
Může mít podobu sprintu, kdy se běží pět km, pak 20 km na kole a 2,5 km běhu, nebo krátkého a dlouhého duatlonu. V krátkém duatlonu se běží 10km, jede 40 km a na závěr běží 5km. Dlouhý duatlon má běh na 10km, pak jízdu 60km a na závěr běh 10km. V současnosti duatlon poněkud ztratil na popularitě, přednost mívá klasický triatlon.


Co je to Duatlon? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Duatlon. Co znamená pojem Duatlon z kategorie Sport?

Přes maximální snahu a opakovanou kontrolu mohou být některé informace nesprávné, nepřesné či neaktuální. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Duatlon s vašimi známými a kamarády na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Heslo Duatlon se nachází v sekci sport

Klíčová slova: popis, terminus technicus, pojem, význam slova, vysvětlení, synonymum, odborné názvosloví, co znamená, wiki, sport, heslo, slovník, terminologie, názvosloví, sport, přesný výraz, formulace, co je to Duatlon?


Pojem Duatlon je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Duatlon? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Duatlon je atletická disciplína, která se skládá z běžecké části, následované cyklistickou částí a ukončena opět běžeckou částí. Závodník musí absolvovat všechny disciplíny co nejrychleji za sebou.

Odkazy na jiné weby

Najít termín Duatlon ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo Duatlon ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít heslo Duatlon ve vyhledávači Yandex

Hledat termín Duatlon ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít frázi Duatlon na Google.cz

Najít termín Duatlon ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Duatlon například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v projektu slovnik.cz, v Google obrázcích, ve videích na Youtube nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Na této webové stránce jste se dozvěděli co to je Duatlon? resp. co znamená slovo Duatlon? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Duatlon, odpověď na dotaz co je to Duatlon?. Víte např. kdo to je Kardinál? Znáte a víte kdo je Vozka? Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Můžete se proto pokusit najít heslo Duatlon i v jiné sekci než v sport. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, voleyball žena, duatlon, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, slovníková hesla, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Vzpomněli byste si na vyjmenovaná slova? Znáte vyjmenovaná slova po B nebo po M?