Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Veřejný zájem. Co znamená pojem Veřejný zájem z kategorie Politika?

Co je Veřejný zájem?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Veřejný zájem?

Veřejný zájem je spojován především s veřejnou politikou, ekonomií, právem a etikou. Tento zájem je v protikladu k zájmu soukromému nebo k zájmu určité vymezen skupiny. Veřejný zájem směřuje k dobru týkajícímu se všech a k blahobytu společnosti.
Často se tímto pojmem označuje směřování politiky, které je podporou rozvíjení společnosti a snaží se o řešení skutečných problémů. Proto se veřejný zájem může stát podnětem pro řadu problémů, protože představy o tom, co je pro společnost dobré, se mohou značně lišit. Identifikací, uznáním a prosazováním těchto zájmů se zabývá politika. Veřejné zájmy bývají zahrnuty do právních norem, ale s postupem času se mohou měnit.


Co je to Veřejný zájem? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Veřejný zájem. Co znamená pojem Veřejný zájem z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Text vytvořen pro server Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Veřejný zájem se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: terminologie, přesný výraz, vysvětlení, odborné názvosloví, definice, termín, odborný výraz, názvosloví, heslo, pojem, politika, slovník, formulace, slovo, co to je, význam, přesný význam, wiki


Pojem Veřejný zájem je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Veřejný zájem? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Veřejný zájem je koncept uplatňovaný především ve veřejné politice, veřejné ekonomii, etice a právu odkazující k všeobecnému dobru a společenskému blahobytu. Negativně lze veřejný zájem vymezit jako opak zájmu soukromého nebo zájmu jen určité skupiny.
Obecně je za veřejný zájem označována taková orientace politiky, která podporuje rozvoj společnosti a řešení jejích reálných problémů. Z tohoto vymezení je patrné, že identifikace a uznání veřejných zájmů může být ve společnosti zdrojem konfliktů, neboť představy o tom, co je pro společnost dobré a jaké jsou její problémy, se liší. Ve společnosti proto probíhají boje o identifikaci, uznání a prosazení různých veřejných zájmů – politika. Veřejný zájem je vlastním účelem existence veřejných institucí. Uznané veřejné zájmy mohou být formulovány v právních normách.

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Veřejný zájem ve Wikimedia Commons

Zkusit najít slovo Veřejný zájem ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat heslo Veřejný zájem ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat termín Veřejný zájem ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat pojem Veřejný zájem na Google.cz

Hledat pojem Veřejný zájem na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Veřejný zájem například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, v evropském vyhledávači Qwant, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Právě nyní již víte co je to Veřejný zájem? resp. co přesně znamená slovo Veřejný zájem? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Veřejný zájem, odpověď na dotaz co je to Veřejný zájem?. Víte např. kdo to je Sunnita? Znáte a víte kdo je Labužník? Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než politika). Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, významy slov s názvem Co Je To?.

Tip nejen pro milovníky zvířátek. Pěkné tapety na plochu vašeho počítače.