Co je to?
Definice odborného termínu, slova Tejpování. Co znamená pojem Tejpování z kategorie Sport?

Co je Tejpování?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Tejpování?

Slovíčko tejpování se využívá hlavně ve sportovní terminologii, kde označuje oblepování lidského těla páskami s terapeutickými záměry. Pásky mohou být bílé, ale i barevné. Fixační tejpování je vhodnou metodou namísto ortéz ve chvíli, kdy je nutné fixovat, ale zároveň zachovat určitou míru pohyblivosti.
Kineziologické tejpování se objevilo v sedmdesátých letech dvacátého století v Japonsku a Koreji. Vychází z myšlenky, že pro udržení lidského zdraví je zapotřebí pohyb a svalová aktivita. Na základě těchto poznatků bylo postupem času vyvinuto několik typů elastických tejpů.


Co je to Tejpování? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Tejpování. Co znamená pojem Tejpování z kategorie Sport?

Neručíme za přesnost informací. Možnost chyb vyhrazena. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Tejpování sdílet s kolegy na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Pojem Tejpování patří do sekce sport

Klíčová slova: sport, co znamená, heslo, slovo, význam, formulace, přesný význam, sport, Tejpování, terminologie, lexikon, co je to Tejpování?, definice, termín, co to je, terminus technicus, názvosloví, přesný výraz


Pojem Tejpování je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Tejpování? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Pevné (rigidní, atletické, fixační) tejpovací pásky slouží k fixaci kloubů. Jedná se o formu ortézy vytvořené uživateli na míru a bandáž, která nepřekáží např. sportovní výstroji. Tyto pevné pásky se používají i na malé klouby prstů ruky pro prevenci možného úrazu.
Pružné pásky pro tzv. kinesiologické tejpování mají sloužit jako fyzioterapeutická metoda vyplývající z poznatků kineziologie, a kterou lze ovlivnit činnost svalů. Existují také korekční techniky k ovlivnění vazů, šlach, fascií a lymfatického systému. Takové tejpování lze podle jeho proponentů využít i pro korekci jizev či pro úlevu od bolesti.

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Vyhledat slovo Tejpování na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Tejpování ve Wikimedia Commons

Zkusit najít Tejpování ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít termín Tejpování ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít Tejpování ve vyhledávači Yahoo

Najít heslo Tejpování ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Tejpování například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, ve Wikizdrojích nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je význam slova Tejpování? resp. co se skrývá pod slovem Tejpování? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Tejpování, odpověď na dotaz co je to Tejpování?. Víte např. kdo to je Václav Tittelbach? Znáte a víte kdo je Bazilišek? Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než sport). U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basebalova rukavice, tejpování, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, zajímavosti, významy slov, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.