Co je to?
Odborný výraz, definice slova Genius loci. Co znamená slovo Genius loci z kategorie Kultura?

Co je Genius loci?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Genius loci

Genius loci patří mezi mnohá latinská sousloví, která se do dnešních dob používají a neztratila význam. Využívá se jako slovní spojení s významem "duch místa". Pokud nás nějaké místo okouzlí, pak můžeme tento výraz použít. To samé platí v případě specifické atmosféry určitého místa.
Tento výraz také označuje ducha či bůžka v římské mytologii, který ochraňoval určité místo. Tento bůžek se často zobrazoval jako had nebo postava s rohem hojnosti.

Co je to Genius loci? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Genius loci. Co znamená slovo Genius loci z kategorie Kultura?

Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Tento text (Genius loci) můžete sdílet s přáteli na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Pojem Genius loci patří do kategorie kultura

Klíčová slova: wiki, kultura, terminologie, Genius loci, odborný výraz, definice, přesný výraz, co to je, informace, heslo, slovo, slovník, popis, formulace, odborné názvosloví, co znamená, co je to Genius loci?, pojem


Pojem Genius loci je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Genius loci?

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Genius loci je latinské slovní spojení znamenající „duch místa“.

V římské mytologii byl genius loci duch či bůžek, ochraňující určité místo, často býval zobrazován jako had nebo jako postava s rohem hojnosti. V dnešním slovníku má však tento obrat spíš význam specifické atmosféry dané oblasti, než jakési místní ochraňující síly. (Např: Genius loci, duch tohoto místa, převzal nad událostmi svou moc.)

Další informační zdroje

Hledat termín Genius loci ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít frázi Genius loci ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít Genius loci ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít slovo Genius loci na Google.cz

Hledat slovo Genius loci ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat slovo Genius loci ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Genius loci například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Teď už víte jaký je význam slova Genius loci? resp. co označuje slovo Genius loci? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Genius loci, odpověď na dotaz co je to Genius loci?. Víte např. kdo to je William Howard Taft? Znáte a víte kdo je Pohan? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Pokuste se najít termín Genius loci i v jiné kategorii než v kultura. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, filmová klapka, genius loci, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na zajímavosti, popisy termínů, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, významy slov s názvem Co Je To?.

Víte, kdo to byl Konšel, kdo byla Xantipa nebo kdo byl Casanova? Tyto a další historické osobnosti nebo profese naleznete právě zde.