Co je to?
Výraz, termín, definice slova Startup. Co znamená odborný pojem Startup z kategorie Ekonomie?

Co je Startup?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Startup?

Startup je označení pro nově vznikající podnik, který se zaměřuje na vývoj a implementaci inovativních produktů, služeb nebo technologií. Termín startup se obvykle používá k popisu společnosti s velkým růstovým potenciálem, která je ještě ve fázi výzkumu a vývoje a má vysokou míru nejistoty ohledně trhu, finančních výsledků a budoucnosti. Startup má několik charakteristických znaků. Těmi jsou inovace, kdy se startup snaží přinést inovaci na trh, často s novými technologiemi a výrobky, které jsou dosud neznámé nebo nedostupné, dále riziko, jehož důvodem je to, že se startup snaží dosáhnout růstu a zisku, i když obvykle existuje vysoká míra rizika v souvislosti s novým podnikem a nejistotou trhu. Dalšími znaky jsou rychlá expanze, protože startup má většinou velké plány na rychlý růst a expanzi do nových oblastí a trhů, a také flexibilita, kdy startup dokáže velmi rychle reagovat na změny na trhu a potřeby zákazníků. Posledním typickým znakem je značná podpora investorů. Startup často potřebuje externí finanční podporu pro svůj vývoj, protože neobvykle nevykazuje okamžitý zisk.
Startupy často přinášejí nové myšlenky a výrobky, které mohou změnit způsob, jakým lidé žijí, pracují a komunikují. Mnoho startupů vzniká v oblasti technologií, jako jsou informační technologie, biotechnologie, finanční technologie a také v oblasti energetiky a zdravotnictví. Mnoho startupů se také stává cílem akvizice velkými společnostmi, které chtějí získat přístup k novým technologiím a inovacím.


Co je to Startup? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Startup. Co znamená odborný pojem Startup z kategorie Ekonomie?

Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Definici slova Startup můžete sdílet s přáteli a kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pojem Startup je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: formulace, heslo, synonymum, vysvětlení, definice, popis, odborný výraz, terminus technicus, ekonomie, význam pojmu, wiki, přesný význam, Startup, slovo, termín, co je to Startup?, názvosloví, význam


Pojem Startup je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Startup?

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Startup nebo také start-up je podnikatelský subjekt, typicky popsaný jako nově založená či začínající společnost, která se na základě inovativní podnikatelské koncepce za použití vyspělých technologií rychle vyvíjí a má velký potenciál hospodářského růstu. V současné době však neexistuje jedna ucelená, mezinárodně uznávaná definice startupu.
Termín startup se poprvé objevil ve spojitosti s nově budovanými společnostmi v roce 1976, kdy ho použil ve svém článku americký magazín Forbes. Popularizace tohoto termínu však přišla až v době internetové horečky ve druhé polovině 90. let (1996–2001), kdy vznikalo ve Spojených státech mnoho společností v rámci rozmachu internetu. Velkou roli v tom hrálo kalifornské Silicon Valley, které již v té době bylo považováno za jedno z nejvíce inovativních míst na naší planetě.

Zkuste zjistit více informací o slovu Startup v následujících zdrojích

Zkusit najít slovo Startup ve Wikislovníku

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Startup ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat termín Startup ve vyhledávači Yandex

Vyhledat pojem Startup ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Startup na Google.cz

Hledat pojem Startup ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Startup například v Microsoft Bing, v projektu slovnik.cz, v Google obrázcích, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v Google překladači.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit jaký je význam slova Startup? resp. co se přesně ukrývá za slovem Startup? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Startup, odpověď na dotaz co je to Startup?. Víte např. kdo to je Diana Ross? Znáte a víte kdo je Hana Heřmánková? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než ekonomie. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, Grafy, startup, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, slovníková hesla, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.