Co je to?
Definice výrazu, termínu Absolutismus. Co znamená odborný pojem Absolutismus z kategorie Politika?

Co je Absolutismus?

Co znamená termín Absolutismus? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Absolutismus je název pocházející z latinského slova samostatný nebo nezávislý. Jde o pojmenování určité formy vlády, pro kterou je typické postavení panovníka. Ten je hlavní postavou, prosazuje politiku a hospodářství centralistické, zdůrazňuje armádu a správní úřady. Nezastupitelný je i dvůr a významná je také úloha státní církve.
Absolutismus se prosazoval v různých obdobích, někdy byl využíván i jako označení pro absolutní monarchii.


Co je to Absolutismus? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Absolutismus. Co znamená odborný pojem Absolutismus z kategorie Politika?

Neručíme za aktuálnost a správnost uvedených informací, chyby vyhrazeny. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice slova Absolutismus? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Heslo Absolutismus je v kategorii politika

Klíčová slova: politika, co to je, definice pojmu, terminologie, informace, Absolutismus, heslo, definice, odborné názvosloví, význam slova, popis, synonymum, názvosloví, terminus technicus, pojem, význam, politika, slovo


Pojem Absolutismus je v kategorii politika, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Absolutismus můžete dozvědět následující

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Absolutismus (z lat. absolutus – samostatný, nezávislý) je historiografický termín označující formu vlády tradičně charakterizovanou ústředním postavením panovníka, hospodářským a politickým centralismem, důležitostí armády a správního aparátu, existencí dvora a státní církve. Časově je pojem absolutismus používán pro období od poloviny 17. století (někdy konce 16. století) do Francouzské revoluce. Termín také dříve označoval celé dějinné období, v 90. letech 20. století byl však převrstven označením raný novověk v souvislosti se zásadním zpochybněním výpovědní hodnoty pojmu. Zpočátku sloužil absolutismus i jako synonymum pro absolutní monarchii.

Další informační zdroje

Zkusit najít frázi Absolutismus ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít Absolutismus ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Absolutismus ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít výraz Absolutismus ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít frázi Absolutismus ve vyhledávači Qwant

Najít výraz Absolutismus ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Absolutismus například ve fulltextu Google.cz, v Lingea slovnících, v Microsoft Bing, v metavyhledávači Info.com nebo v Google překladači.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku co to je Absolutismus? resp. jaký je význam slova Absolutismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Absolutismus, odpověď na dotaz co je to Absolutismus?. Víte např. kdo to je Perníkář? Znáte a víte kdo je Gary Oldman? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Absolutismus i jinde než v sekci než v politika. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Právo lidu, absolutismus, ilustrační obrázek

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího zajímavosti, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Osvěžte si plochu vaše počítače tím, že na ni umístíte nějakou pěknou tapetu. Vyberte si z mnoha kategorií o květin až po tapety aut.