Co je to?
Výraz, termín, definice slova Grupeto. Co znamená odborný pojem Grupeto z kategorie Sport?

Co je Grupeto?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Grupeto

Grupeto je označení z oblasti cyklistiky. Používá se pro skupinu cyklistů, kteří se při silničním závodě pohybují za hlavní skupinou.
Grupeto vzniká především při průjezdech horami a zahrnuje takové závodníky, kteří si dali za cíl, dojet v etapě v časovém limitu a udržet se tak v etapovém závodě. Nejde jim tedy o umístění, týmy zde mezi sebou příliš nesoupeří a panují zde přátelské vztahy. Pokud někdo z této skupinky odpadne, naloží ho sběrný vůz, který se drží právě za grupetem.


Co je to Grupeto? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Grupeto. Co znamená odborný pojem Grupeto z kategorie Sport?

Uvedené informace jsou bez záruky. Text napsán pro Superia.cz

Definici slova Grupeto můžete sdílet s přáteli a kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Pojem Grupeto je v kategorii sport

Klíčová slova: přesný význam, vysvětlení, sport, heslo, pojem, význam, odborné názvosloví, co znamená, co je to Grupeto?, wiki, popis, přesný výraz, co to je, terminus technicus, definice, význam pojmu, synonymum, formulace


Pojem Grupeto je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Grupeto? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Grupeto (z italského gruppetto, skupinka) je skupina cyklistů v silničním závodě jedoucí za hlavním pelotonem. Vytváří se hlavně v horských etapách, kdy jej tvoří zejména sprinteři a domestici, které v takové etapě nezajímá umístění. Jejich hlavním zájmem je dojet etapu v časovém limitu, aby nebyli z etapového závodu vyloučeni. V grupetu proto často panuje kamarádská atmosféra napříč soupeřícími týmy.
Za grupetem obvykle jezdí sběrný vůz, který sbírá odpadlíky z grupeta.

Hledejte v dalších zdrojích

Hledat videa s názvem Grupeto na Youtube

Hledat heslo Grupeto ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Grupeto ve Wikimedia Commons

Vyhledat výraz Grupeto na Google.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Grupeto ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít pojem Grupeto ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Grupeto například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Google obrázcích, ve Wikizdrojích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Nyní už nejspíš víte co je to Grupeto? resp. jaký je přesný význam slova Grupeto? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Grupeto, odpověď na dotaz co je to Grupeto?. Víte např. kdo to je Pachatel? Znáte a víte kdo je Sufražetka? Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste hledat odborný výraz Grupeto i v jiné sekci než je kategorie sport. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na významy slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Víte co znamená zkratka AYOR, JFGI nebo WIYF? Tyto a další zkratky naleznete na našem spřáteleném webu.