Co je to?
Výraz, termín, definice slova Kreml. Co znamená odborný pojem Kreml z kategorie Politika?

Co je Kreml?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Kreml?

Kreml je název moskevského komplexu budov, které mají různé stáří i historii a pro Rusy je srdcem země. Celý starobylý komplex je obehnán hradbou z červených cihel. Původní dřevěná pevnost, základ budoucího Kremlu, je doložena již ve 12. století. Do komplexu se vstupuje Trojickou branou. Z hlediska historie je nejznámější částí Kremlu Chrámové náměstí se zvonicí Ivana Velkého, u níž leží největší zvon na světě, prasklý Car- kolokol a dělo Car.
Hlavním chrámem je chrám Nanebevzetí Panny Marie, neboli Uspenský, kde byli korunováni panovníci a probíhaly zde pohřby pravoslavných patriarchů. Dalšími významnými chrámy jsou Archandělský chrám, chrám Zvěstování Panny Marie. Na Rudém náměstí, na nějž se vchází Spasskou bránou, se pak nachází chrám Vasila Blaženého. Z paláců je nejznámější Velký kremelský palác a u kremelské zdi se nachází mauzoleum V. I. Lenina. Slovo Kreml se také přeneseně používá pro ruskou vládu, která zde má své sídlo.


Co je to Kreml? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Kreml. Co znamená odborný pojem Kreml z kategorie Politika?

Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Text vytvořen pro server Superia.cz

Definici pojmu Kreml sdílejte s rodinou a kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Pojem Kreml je v kategorii politika

Klíčová slova: terminus technicus, politika, co je to Kreml?, význam, definice, názvosloví, informace, termín, přesný výraz, formulace, přesný význam, definice pojmu, slovník, politika, synonymum, význam pojmu, vysvětlení, Kreml


Pojem Kreml je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Další možné informační zdroje

Zkusit najít heslo Kreml na Google.cz

Hledat termín Kreml ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít výraz Kreml ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Kreml ve Wikimedia Commons

Najít heslo Kreml ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít výraz Kreml ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Kreml například ve fulltextu Yahoo.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve videích na Youtube, ve Wikislovníku nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Na této webové stránce jste se dozvěděli co je to Kreml? resp. co znamená slovo Kreml? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kreml, odpověď na dotaz co je to Kreml?. Víte např. kdo to je Ralph Waldo Emerson? Znáte a víte kdo je Michal Dočolomanský? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. podle různých oborů. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, popisy termínů, významy slov, zajímavosti, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.