Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Nord Stream. Co znamená pojem Nord Stream z kategorie Politika?

Co je Nord Stream?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Nord Stream?

NordStream, jinak také Severní proud, je název soustavy plynovodů, která je vedena po dně Baltského moře, Těmito plynovody proudí zemní plyn z Ruska do Německa. Soustavu tvoří dva plynovody – Nord Stream 1 a Nord Stream 2. Každý z těchto plynovodů má dvě trubky. Nord Stream 1 vede z ruského Vyborgu, který leží poblíž finských hranic., Nord Stream 2 začíná v ruské osadě Usť Luga poblíž Estonska. Plynovody pokračují po mořském dně do městečka Lubmin v Německu. Tyto plynovody byly postaveny pro poskytnutí dodávek zemního plynu s omezením rizik tranzitu při přechodu přes území dalších států.
Spuštění provozu Nord Stream 1 bylo v roce 2011, Nord Stream 2 bylv roce 2022 pozastaven v souvislosti se sankcemi vůči Rusku kvůli napadení Ukrajiny. Plynovod vlastní a provozuje švýcarská firma Nord Stream AG. O projektu se začalo uvažovat již v roce 1997, k realizaci se přistoupilo v roce 2010, zprovozněn byl v roce 2012. Plynovod měří 1224 km a je nejdelším podmořským plynovodem na světě.


Co je to Nord Stream? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Nord Stream. Co znamená pojem Nord Stream z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Výraz Nord Stream se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: popis, co znamená, slovo, politika, význam pojmu, definice pojmu, wiki, přesný význam, odborné názvosloví, Nord Stream, pojem, slovník, definice, terminus technicus, termín, politika, odborný výraz, lexikon


Pojem Nord Stream je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Zkusit najít termín Nord Stream ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Nord Stream ve vyhledávači Yahoo

Hledat pojem Nord Stream ve vyhledávači Qwant

Vyhledat slovo Nord Stream ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat frázi Nord Stream ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Nord Stream ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Nord Stream například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, ve fulltextu Google.cz nebo v Lingea slovnících.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit co znamená slovo Nord Stream? resp. co se přesně ukrývá za slovem Nord Stream? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Nord Stream, odpověď na dotaz co je to Nord Stream?. Víte např. kdo to je Halsey? Znáte a víte kdo je Martina Kociánová? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než politika. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Generálka, nord Stream, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, zajímavosti, významy slov, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.