Co je to?
Definice výrazu, termínu Trailer. Co znamená odborný pojem Trailer z kategorie Kultura?

Co je Trailer?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Trailer?

Upoutávka na film, který filmaři teprve točí. Obvykle netrvá déle než tři minuty a veřejnosti ji filmaři představují i půl roku před připravovanou filmovou premiérou. Tvoří ji filmové záběry z prvního hrubého sestřihu již natočených scén, jež mají diváky nalákat na připravovaný film. Trailer, reklama na film, se pouští v kinech před promítaným filmem nebo jsou k dispozici ke stažení na internetu.

Co je to Trailer? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Trailer. Co znamená odborný pojem Trailer z kategorie Kultura?

Veškeré texty jsou bez záruky. Text napsán pro Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Výraz Trailer je v kategorii kultura

Klíčová slova: význam, co to je, slovník, popis, definice pojmu, co znamená, kultura, pojem, co je to Trailer?, kultura, názvosloví, terminus technicus, slovo, Trailer, terminologie, definice, význam pojmu, heslo


Pojem Trailer je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Trailer? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Trailer (kinoupoutávka, kinotrailer) je krátká, ne více než tři minuty trvající upoutávka na budoucí film, uvolněná až půl roku před premiérou a většinou ve formě sestřihu stěžejních nebo vizuálně nejzajímavějších částí. Jde vlastně o reklamu na film, ovšem určenou pouze pro kinosály. Kinoupoutávky jsou poté zpravidla využity ještě jednou, jako bonusové materiály na DVD.

Více informací o pojmu Trailer lze najít v následujících zdrojích

Hledat pojem Trailer ve Wikizdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Trailer ve Wikimedia Commons

Vyhledat heslo Trailer ve vyhledávači Yahoo

Hledat heslo Trailer ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít termín Trailer na Google.cz

Vyhledat výraz Trailer ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Trailer například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, ve videích na Youtube nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Teď už víte co znamená slovo Trailer? resp. co označuje slovo Trailer? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Trailer, odpověď na dotaz co je to Trailer?. Víte např. kdo to je Markéta Dobiášová? Znáte a víte kdo je Ondřej Vetchý? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto hledat termín Trailer hledat i v jiných kategoriích (než kultura). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, Moderní obrazárna, trailer, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje slovníková hesla, významy slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená být metrosexuál nebo šovinista? Pokud ne, zkuste se podívat na tuto webovou stránku.