Co je to?
Definice výrazu, termínu Demilitarizace. Co znamená odborný pojem Demilitarizace z kategorie Politika?

Co je Demilitarizace?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Demilitarizace

Demilitarizace čili odzbrojení je součástí procesu, který usiluje o nastolení míru na určitém území. Jde o uzavření zvláštního druhu smlouvy mezi některou zemí a komunitou světa, kdy je na území státu zaveden režim, zakazující použití všech prostředků, které by mohly poškodit obyvatelstvo. To konkrétně znamená zákaz výstavby továren vyrábějících zbraně, skladů zbraní a dalších zařízení pro vojenské účely, odevzdání všech chemických, biologických i jaderných zbraní, tedy zbraní hromadného ničení, a odmítání příprav jakýchkoli vojenských operací. První dohodou o odzbrojení byla dohoda mezi Velkou Británií a Spojenými státy. Ta se týkala demilitarizace hranice mezi Kanadou a Amerikou od roku 1814. Později byly uzavírány mezinárodní smlouvy například o zákazu použití jedovatých látek a dalších prostředků, které byly schopné zlikvidovat velké počty vojáků i civilistů.
Po první světové válce bylo rozhodnuto o obecném snížení počtu zbraní. Podobná situace se opakovala po druhé světové válce, kdy se jednalo již i o jaderné zbraně, schopné zničit lidstvo. V současnosti zbrojení opět narůstá, proto je potřeba demilitarizace naléhavá. Vzrůstá potřeba bezpečnostních záruk pro lidstvo, náklady na zbrojení navíc zhoršují politickou, hospodářskou i sociální situaci ve světě.


Co je to Demilitarizace? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Demilitarizace. Co znamená odborný pojem Demilitarizace z kategorie Politika?

Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Demilitarizace je v kategorii politika

Klíčová slova: názvosloví, co je to Demilitarizace?, wiki, politika, co to je, přesný výraz, význam, heslo, terminologie, odborné názvosloví, co znamená, vysvětlení, terminus technicus, Demilitarizace, odborný výraz, pojem, definice, popis


Pojem Demilitarizace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Demilitarizace ve Wikimedia Commons

Zkusit najít heslo Demilitarizace ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít pojem Demilitarizace na Google.cz

Vyhledat pojem Demilitarizace ve Wikislovníku

Hledat slovo Demilitarizace ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít heslo Demilitarizace ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Demilitarizace například ve fulltextu Yahoo.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v evropském vyhledávači Qwant, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Google překladači.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co je to Demilitarizace? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Demilitarizace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Demilitarizace, odpověď na dotaz co je to Demilitarizace?. Víte např. kdo to je Jan Vodňanský? Znáte a víte kdo je Šimon Peres? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto termín Demilitarizace hledat i v jiných kategoriích (než politika). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího významy slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.