Co je to?
Definice výrazu Kolonie. Co znamená odborný pojem Kolonie z kategorie Politika?

Co je Kolonie?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Kolonie?

Kolonie označuje buď určité závislé město nebo území, které nemá vládu a patří k nějakému státu, ale není přímou součástí území tohoto státu. Historicky se označení kolonie používalo pro vzdálená území osídlená a ovládaná jiným státem, například zámořské osady nebo městské kolonie.
Latinské slovo colonia bylo využíváno i jako jméno, u nás je příkladem Kolín. Jako kolonie byla označována i území s nízkým počtem obyvatel, která byla nabízena osadníkům z jiných přelidněných států.


Co je to Kolonie? Význam slova, termín, Definice výrazu Kolonie. Co znamená odborný pojem Kolonie z kategorie Politika?

Informace obsažené na našich webových stránkách byly pečlivě zkontrolovány. I přesto však nepřebíráme odpovědnost za případné chyby. Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Kolonie? s vašimi kamarády na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Heslo Kolonie je v sekci politika

Klíčová slova: wiki, politika, co to je, slovník, odborný výraz, odborné názvosloví, termín, co je to Kolonie?, názvosloví, informace, heslo, přesný význam, definice pojmu, lexikon, vysvětlení, přesný výraz, popis, význam pojmu


Pojem Kolonie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Kolonie? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Kolonie je závislé území nebo město bez vlastní vlády, které patří nějakému státu, ale není součástí jeho území. Od kolonií je třeba odlišovat satelitní státy a dominia s vlastní vládou a oficiálně nezávislá, i když mohou být de facto ovládána jiným státem (státy RVHP). V historii se slovem kolonie označovaly odlišné formy vzdáleného osidlování čili kolonizace.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Najít slovo Kolonie na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Kolonie na Youtube

Najít slovo Kolonie na Google.cz

Zkusit najít termín Kolonie ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Kolonie ve Wikizdrojích

Hledat termín Kolonie ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Kolonie například ve vyhledávači Seznam.cz, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Lingea slovnících.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Teďka již bezesporu víte jaký je přesný význam slova Kolonie? resp. jaký je význam pojmu Kolonie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kolonie, odpověď na dotaz co je to Kolonie?. Víte např. kdo to je Petr Kostka? Znáte a víte kdo je Obr? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je politika. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.