Co je to?
Odborný výraz, definice slova Boccia. Co znamená slovo Boccia z kategorie Sport?

Co je Boccia?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Boccia

Boccia je druh sportu, který se blíží hře pétanque. Hrají ho lidé, kteří mají těžké tělesné postižení a musí se pohybovat na invalidním vozíku. Hra je uzpůsobena tak, aby ji mohli hrát sportovci s dětskou obrnou nebo vážnými poruchami pohybové soustavy.
Boccia je také olympijským sportem – součástí paralympiády je od roku 1984. Má jasně daná pravidla. Hraje se s koženými míčky, které se dobře drží. Míčky mají modrou a červenou barvu. Hra se zahajuje vhozením bílého míčku do pole, poté se všichni snaží dostat své míčky co nejblíže k bílému míčku. Hrají družstva, dvojice i jednotlivé osoby. Vítězí ten, kdo dostane nejvíc míčků k bílému míčku.


Co je to Boccia? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Boccia. Co znamená slovo Boccia z kategorie Sport?

Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Text vytvořen pro Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Boccia s jinými lidmi na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Pojem Boccia patří do kategorie sport

Klíčová slova: význam slova, popis, definice, co to je, termín, terminus technicus, význam, formulace, vysvětlení, wiki, Boccia, význam pojmu, slovník, odborný výraz, přesný výraz, co je to Boccia?, lexikon, heslo


Pojem Boccia je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Boccia? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Boccia [bočča] je sport podobný francouzské pétanque určený lidem s těžkým tělesným postižením, kteří jsou odkázáni na invalidní vozík. Jedná se o modifikaci klasických her (bocce, boules, pétanque, lawn bowling). Původně byla zamýšlena jako hra pro lidi postižené dětskou obrnou, v dnešní době ji však provozují i sportovci s jinými vážnými poruchami hybnosti.

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Hledat frázi Boccia na Google.cz

Zkusit najít pojem Boccia ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Boccia ve Wikimedia Commons

Hledat frázi Boccia na Google obrázcích

Zkusit najít termín Boccia ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Boccia ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Boccia například ve vyhledávači Seznam.cz, v projektu slovnik.cz, ve Wikizdrojích, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Na stránce jste se mohli dozvědět: co je to Boccia? resp. co je to Boccia? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Boccia, odpověď na dotaz co je to Boccia?. Víte např. kdo to je Ivan Chrenko? Znáte a víte kdo je Audrey Tautou? Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než sport). Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na definice odborných pojmů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, významy slov s názvem Co Je To?.

Blízký východ je dnes hodně horká a diskutovaná oblast. Víte však, které země do této oblasti patří? Poznali byste jejich vlajky? Navštivte náš spřátelený web, který obsahuje nejenom vlajky zemí blízkého východu.