Co je to?
Definice výrazu, termínu Boccia. Co znamená odborný pojem Boccia z kategorie Sport?

Co je Boccia?

Co znamená termín Boccia? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Boccia je druh sportu, který se blíží hře pétanque. Hrají ho lidé, kteří mají těžké tělesné postižení a musí se pohybovat na invalidním vozíku. Hra je uzpůsobena tak, aby ji mohli hrát sportovci s dětskou obrnou nebo vážnými poruchami pohybové soustavy.
Boccia je také olympijským sportem – součástí paralympiády je od roku 1984. Má jasně daná pravidla. Hraje se s koženými míčky, které se dobře drží. Míčky mají modrou a červenou barvu. Hra se zahajuje vhozením bílého míčku do pole, poté se všichni snaží dostat své míčky co nejblíže k bílému míčku. Hrají družstva, dvojice i jednotlivé osoby. Vítězí ten, kdo dostane nejvíc míčků k bílému míčku.


Co je to Boccia? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Boccia. Co znamená odborný pojem Boccia z kategorie Sport?

Vyhrazujeme si možnost chyb v uvedených textech. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Zaujala vás definice slova Boccia? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pojem Boccia je v kategorii sport

Klíčová slova: odborný výraz, lexikon, slovo, wiki, Boccia, co je to Boccia?, sport, význam, formulace, termín, definice pojmu, názvosloví, vysvětlení, odborné názvosloví, popis, přesný výraz, co to je, pojem


Pojem Boccia je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Boccia? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Boccia [bočča] je sport podobný francouzské pétanque určený lidem s těžkým tělesným postižením, kteří jsou odkázáni na invalidní vozík. Jedná se o modifikaci klasických her (bocce, boules, pétanque, lawn bowling). Původně byla zamýšlena jako hra pro lidi postižené dětskou obrnou, v dnešní době ji však provozují i sportovci s jinými vážnými poruchami hybnosti.

Více informací o slovu Boccia doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Zkusit najít termín Boccia ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat heslo Boccia ve Wikislovníku

Vyhledat termín Boccia ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat termín Boccia ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít slovo Boccia ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Boccia ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Boccia například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Google překladači, ve fulltextu Google.cz, ve vyhledávači Seznam.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Víte, co znamenají tato slova, odborné termíny a pojmy?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku jaký je význam slova Boccia? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Boccia? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Boccia, odpověď na dotaz co je to Boccia?. Víte např. kdo to je Černokněžník? Znáte a víte kdo je Audrey Tautou? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste hledání odborného pojmu Boccia i v jiné kategorii než je sekce sport. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, voleyball žena, boccia, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na popisy termínů, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, slovníková hesla, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Blízký východ je dnes hodně horká a diskutovaná oblast. Víte však, které země do této oblasti patří? Poznali byste jejich vlajky? Navštivte náš spřátelený web, který obsahuje nejenom vlajky zemí blízkého východu.