Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Tiebreak. Co znamená pojem Tiebreak z kategorie Sport?

Co je Tiebreak?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Tiebreak?

Tiebreak je pojem z oblasti sportu, konkrétně tenisu. Jde o zkrácenou hru, ke které dochází na konci jednotlivých setů zápasu. K tiebreaku se přistupuje, když nastane rovnost gamů. Zkrácená hra byla zavedena kvůli zkrácení vyrovnaných zápasů již počátkem sedmdesátých let minulého století. Základem tiebreaku je počítání míčů a bodů, které se liší od standardu. Každý míč se rovná jednomu bodu. Aby hráč získal set, musí získat 7 bodů a dvoubodový náskok na soupeře. Hra trvá, dokud tento stav nenastane. Servis hráčů se střídá po dvou bodech, po každých šesti bodech se mění strany kurtu.
Použití tiebreaku se řídí pravidly jednotlivých soutěží. Čtyřhra využívá tzv. super tiebreak, kdy se zkrácená hra hraje místo rozhodujícího setu a vítěz musí dosáhnout deseti bodů s dvoubodovým rozdílem. Ve zrychlených tenisových utkáních, kdy sety mají 4 gamy, se tiebreak hraje do čtyř bodů. Vítězem setu je hráč, který dosáhne pěti bodů. Nemusí dosahovat dvoubodový rozdíl.


Co je to Tiebreak? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Tiebreak. Co znamená pojem Tiebreak z kategorie Sport?

Neručíme za správnost a aktuálnost uvedených informací. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Tiebreak? Potom se o definici podělte s kamarády na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Pojem Tiebreak se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: co to je, slovo, popis, terminologie, informace, význam pojmu, názvosloví, co je to Tiebreak?, termín, definice pojmu, sport, synonymum, slovník, sport, odborný výraz, přesný výraz, definice, pojem


Pojem Tiebreak je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Tiebreak píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Tiebreak (výslovnost: [tajbrejk]) neboli zkrácená hra je hra na konci setu tenisového zápasu při rovnosti gemů, obvykle za stavu 6–6. Tento systém byl zaveden na počátku 70. let dvacátého století, aby se zkrátily vyrovnané zápasy.

Internetové odkazy na vyhledávače

Hledat heslo Tiebreak ve vyhledávači Qwant

Hledat heslo Tiebreak ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat heslo Tiebreak ve Wikizdrojích

Najít termín Tiebreak ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít frázi Tiebreak ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat termín Tiebreak ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Tiebreak například ve fulltextu Google.cz, v Lingea slovnících, v Google obrázcích, v metavyhledávači Info.com nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Zkuste také následující odborné pojmy, termíny a hesla

Teď už znáte odpověď na otázku co je to Tiebreak? resp. co se skrývá pod slovem Tiebreak? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Tiebreak, odpověď na dotaz co je to Tiebreak?. Víte např. kdo to je Ashleigh Bartyová? Znáte a víte kdo je Terezie Tománková? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste hledání i v jiné sekci webu než v sport. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje zajímavosti, definice odborných pojmů, popisy termínů, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Máte rádi přírodu a zvířata? Pokud je vaše odpověď ano, určitě si vyberete nějakou pěknou tapetu na plochu vašeho počítače z naší partnerské webové stránky.