Co je to?
Definice výrazu Červená karta. Co znamená odborný pojem Červená karta z kategorie Sport?

Co je Červená karta?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Červená karta

Červená karta je prostředek, který se používá v oblasti sportu. Slouží rozhodčím pro vydání signálu o tom, že některý z hráčů závažným způsobem porušil pravidla. S červenou kartou souvisí tresty, z nichž nejčastěji využívaným je vyloučení dotčeného hráče ze hry až do konce celého utkání. Potrestán je hráč osobně, ovšem v některých druzích sportů oslabí celé mužstvo. Ke sportům, ve kterých se používá červená karta, patří například fotbal, florbal, pozemní hokej, ragby, házená, kriket, vodní pólo a další.
Červená karta je malá červená obdélníková kartička, rozhodčí ji nocí v kapse. Autorem červené a žluté karty je Angličan Ken Aston, který jako fotbalový rozhodčí chtěl zabránit nedorozuměním na hrací ploše. Tento trest je udělován za úmyslnou hru rukou, zastavení protihráče přestupkem, za surovou hru, hrubé nesportovní chování, další provinění po udělení žlutých karet a další. Vyloučený hráč musí opustit hrací plochu.


Co je to Červená karta? Význam slova, termín, Definice výrazu Červená karta. Co znamená odborný pojem Červená karta z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Červená karta je v sekci sport

Klíčová slova: lexikon, definice, popis, význam pojmu, sport, termín, význam slova, informace, co je to Červená karta?, Červená karta, pojem, přesný výraz, odborný výraz, odborné názvosloví, terminologie, sport, heslo, co znamená


Pojem Červená karta je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Červená karta?

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Červená karta se používá ve sportu pro signalizaci závažného porušení pravidel a souvisejícího trestu, nejčastěji vyloučení provinivšího se hráče ze hry do konce utkání. Rozhodčí takový trest signalizuje zřetelným ukázáním malé obdélníkové kartičky červené barvy, kterou nosí v kapse. Kartu vymyslel anglický fotbalový rozhodčí Ken Aston po zmatcích ve čtvrtfinále mistrovství světa ve fotbale 1966 mezi Anglií a Argentinou, takže se žluté a červené karty ve fotbale začaly používat počínaje mistrovstvím světa 1970.

Další informační zdroje o slovu Červená karta

Najít pojem Červená karta ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat slovo Červená karta ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Červená karta ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít výraz Červená karta ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Červená karta ve Wikimedia Commons

Vyhledat heslo Červená karta na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Červená karta například ve videích na Youtube, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikislovníku nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Nyní již víte jaký je význam slova Červená karta? resp. jaká je definice termínu Červená karta? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Červená karta, odpověď na dotaz co je to Červená karta?. Víte např. kdo to je Lewis Capaldi? Znáte a víte kdo je Alexander Tomský? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Pokuste se najít termín Červená karta i v jiné kategorii než v sport. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, baseball, Červená karta, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího významy slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Chcete zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Nejrychlejším a nejlevnějším způsobem je změna pozadí pracovní plochy. Na naši partnerské stránce naleznete populární tapetu ledovec, romantickou chatrč případně tapety zvířátek.