Co je to?
Odborný výraz, definice slova HORECA. Co znamená pojem HORECA z kategorie Ekonomie?

Co je HORECA?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu HORECA?

HORECA je zkratka z oblasti ekonomiky. Její základ tvoří slova hotel, restaurace a catering. Jde o označení odvětví gastronomie a hoteliérství, například hotely, restaurace, bary, kluby, kavárny, pivnice, cateringové služby a podobně.
K charakteristickým znakům tohoto odvětví patří poměrně nízké mzdy, nepravidelná pracovní doba a u mnoha míst také pouze sezónní práce. Z těchto důvodů se o tuto oblast zajímají především mladší lidé, kteří zde hledají i možnosti brigádnické práce.


Co je to HORECA? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova HORECA. Co znamená pojem HORECA z kategorie Ekonomie?

Provozovatel neručí za úplnost, pravdivost či aktuálnost informací na těchto webových stránkách. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Termín HORECA se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: názvosloví, odborný výraz, wiki, popis, HORECA, co to je, co znamená, slovník, přesný výraz, vysvětlení, definice, co je to HORECA?, ekonomie, terminologie, pojem, odborné názvosloví, formulace, ekonomie


Pojem HORECA je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín HORECA? Definice slova, termínu z projektu Wikipedia

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

HORECA je ekonomický pojem, který označuje segment hotelnictví a různých druhů gastronomických provozů (restaurace, kavárny, bary, pivnice, kluby, catering atd.).
Zkratka byla vytvořena ze slov HOtel/REstaurace/Kavárna (CAfé) či HOtel/REstaurace/CAtering.
V roce 2004 v tomto sektoru v Evropě pracovalo 7,8 milionu lidí a obrat přesáhl 338 miliard eur. Pracovní místa v tomto odvětví bývají dočasná, s nepravidelnou pracovní dobou a nízkou mzdou. Proto zde pracuje velké množství mladých lidí.

Více informací o pojmu HORECA lze najít v následujících zdrojích

Vyhledat termín HORECA ve vyhledávači Yandex

Najít slovo HORECA ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít termín HORECA na Google obrázcích

Hledat pojem HORECA ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem HORECA na Youtube

Zkusit najít frázi HORECA ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo HORECA například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Lingea slovnících, ve fulltextu Google.cz, v metavyhledávači Info.com nebo v projektu slovnik.cz.

Víte, co znamenají tato slova, odborné termíny a pojmy?

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku co znamená HORECA? resp. co to je HORECA? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu HORECA, odpověď na dotaz co je to HORECA?. Víte např. kdo to je Vítězslav Jandák? Znáte a víte kdo je Svatý Augustin? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste hledání odborného pojmu HORECA i v jiné kategorii než je sekce ekonomie. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího zajímavosti, slovníková hesla, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, významy slov, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.