Co je to?
Definice odborného termínu, slova HORECA. Co znamená pojem HORECA z kategorie Ekonomie?

Co je HORECA?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova HORECA

HORECA je zkratka z oblasti ekonomiky. Její základ tvoří slova hotel, restaurace a catering. Jde o označení odvětví gastronomie a hoteliérství, například hotely, restaurace, bary, kluby, kavárny, pivnice, cateringové služby a podobně.
K charakteristickým znakům tohoto odvětví patří poměrně nízké mzdy, nepravidelná pracovní doba a u mnoha míst také pouze sezónní práce. Z těchto důvodů se o tuto oblast zajímají především mladší lidé, kteří zde hledají i možnosti brigádnické práce.


Co je to HORECA? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova HORECA. Co znamená pojem HORECA z kategorie Ekonomie?

Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Zde Uvedený text byl zhotoven redaktory pro projekt Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova HORECA sdílet s kolegy na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Heslo HORECA patří do sekce ekonomie

Klíčová slova: ekonomie, HORECA, terminologie, popis, význam pojmu, odborné názvosloví, přesný výraz, názvosloví, význam slova, heslo, informace, definice, ekonomie, pojem, slovo, synonymum, vysvětlení, co znamená


Pojem HORECA je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu HORECA?

Níže uvedená citace (text) je převzat z online projektu Wikipedie. Licence CC-BY-SA.

HORECA je ekonomický pojem, který označuje segment hotelnictví a různých druhů gastronomických provozů (restaurace, kavárny, bary, pivnice, kluby, catering atd.).
Zkratka byla vytvořena ze slov HOtel/REstaurace/Kavárna (CAfé) či HOtel/REstaurace/CAtering.
V roce 2004 v tomto sektoru v Evropě pracovalo 7,8 milionu lidí a obrat přesáhl 338 miliard eur. Pracovní místa v tomto odvětví bývají dočasná, s nepravidelnou pracovní dobou a nízkou mzdou. Proto zde pracuje velké množství mladých lidí.

Linky na další online zdroje

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem HORECA ve Wikimedia Commons

Najít termín HORECA ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít pojem HORECA ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat videa s názvem HORECA na Youtube

Vyhledat termín HORECA na Google.cz

Hledat heslo HORECA ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo HORECA například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikislovníku, ve vyhledávači Seznam.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Další vybraná hesla, odborné termíny a pojmy

Z předchozího textu jste se dozvěděli jaký je přesný význam slova HORECA? resp. co znamená výraz HORECA? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu HORECA, odpověď na dotaz co je to HORECA?. Víte např. kdo to je Taťjana Medvecká? Znáte a víte kdo je Svatý Augustin? Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie ekonomie. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, průmysl, hORECA, ilustrační obrázek

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, slovníková hesla, definice odborných pojmů, významy slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.