Co je to?
Definice výrazu Basejump. Co znamená odborný pojem Basejump z kategorie Sport?

Co je Basejump?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Basejump?

Basejump čili base jumping je druh extrémního sportu. Jeho základem je skok z pevného objektu. Název pochází z angličtiny, z počátečních písmen slov, která označují budovu, anténu, most či skálu. Kombinují se v něm další dva náročné sporty, horolezectví a skydiving.
Začátečníci zkouší nejdříve skoky z vysokých mostů, aby se naučili kontrolovat let a odhadovat výšku. Zájemce o tento sport by měl být dobrým parašutistou, musí totiž odhadnout výšku, kdy je nutno otevřít padák. Basejump patří k nebezpečným sportům s velkým počtem úmrtí.


Co je to Basejump? Význam slova, termín, Definice výrazu Basejump. Co znamená odborný pojem Basejump z kategorie Sport?

Všechny údaje jsou bez záruky. V obsahu stránek mohou být pravopisné, faktické chyby i nepřesnosti. Text vypracovaly autorky pro Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Basejump můžete samozřejmě sdílet s ostatními na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Termín Basejump je v sekci sport

Klíčová slova: definice, co to je, přesný výraz, význam slova, terminologie, informace, formulace, slovník, slovo, vysvětlení, wiki, heslo, definice pojmu, sport, pojem, přesný význam, názvosloví, synonymum


Pojem Basejump je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co se píše ve Wikipedii o pojmu Basejump?

(Text byl převzat z mnohojazyčné online encyklopedie Wikipedia) Licence CC-BY-SA.

BASE jumping je extrémní sport, jehož náplní je skákání z pevných objektů (B.A.S.E je zkratka z anglických slov building (B) – budova, antenna (A) – anténa, span (S) – most a earth (E) – země, skála). Base jumping je kombinací horolezectví a skydivingu. Jedná se o nebezpečný sport s velkým množstvím zaznamenaných úmrtí.
Člověk, který se chce tomuto sportu věnovat, musí být nejprve dobrým parašutistou s perfektním odhadem výšky, ve které je nutné padák otevřít a s vysokou úrovní schopnosti ovládat let. Pro začátečníky je ideální skákat z vysokého mostu, protože to dává největší možnosti kontroly letu.

Pro více informací o heslu Basejump zkuste navštívit tyto odkazy

Hledat heslo Basejump ve Wikislovníku

Najít termín Basejump na Google obrázcích

Najít heslo Basejump ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít termín Basejump na Google.cz

Hledat frázi Basejump ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat frázi Basejump ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Basejump například ve videích na Youtube, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Teďka již bezesporu víte jaká je definice slova Basejump? resp. jaký je význam pojmu Basejump? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Basejump, odpověď na dotaz co je to Basejump?. Víte např. kdo to je Jan Nedvěd? Znáte a víte kdo je Lukáš Valášek? Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než sport). Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basketbalista, basejump, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, zajímavosti, popisy termínů, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Chcete zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Nejrychlejším a nejlevnějším způsobem je změna pozadí pracovní plochy. Na naši partnerské stránce naleznete populární tapetu ledovec, romantickou chatrč případně tapety zvířátek.