Co je to?
Definice výrazu, termínu Schwingen. Co znamená odborný pojem Schwingen z kategorie Sport?

Co je Schwingen?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Schwingen?

Schwingen patří k tradičním švýcarským sportům. Jde o úpolový sport, tedy kontaktní bojový sport. Měl své předchůdce, především Apenzeller Hosenlupf, který je znám již z 10. století. K dalším předchůdcům patří Entlebucher Rutzen. Soupeří zde pouze amatérští zápasníci a nejsou rozděleni podle hmotnosti. Bojuje se venku. Používají se pouze povolené techniky, s jejich pomocí musí zápasník přinutit soupeře, aby se zády nebo hýžděmi dotkl země. Zápas trvá 10 minut. Zápasníci si před zápasem musí podat ruce, stejně jako po ukončení utkání. Navíc vítěz musí poraženému oprášit záda. Je to vyjádření úcty. Oděvem jsou zvláštní kalhoty, které jsou upravené právě pro tento sport, aby hodně vydržely.
Jedním z nejproslulejších zápasů byla soutěž v roce 2010, kdy šampion dostal k hlavní ceně býka Arnolda, pojmenovaného po organizátorovi. Mistrovství ve schwingenu se každoročně pořádá v kantonu Thurgau v hlavním městě Frauenfeld, a také v ostatních hlavních městech.


Co je to Schwingen? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Schwingen. Co znamená odborný pojem Schwingen z kategorie Sport?

Neručíme za pravdivost a aktuálnost informací zde uvedených. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Heslo Schwingen je v kategorii sport

Klíčová slova: Schwingen, co znamená, termín, význam slova, lexikon, přesný výraz, názvosloví, vysvětlení, přesný význam, co to je, informace, slovo, co je to Schwingen?, pojem, sport, terminus technicus, heslo, odborné názvosloví


Pojem Schwingen je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Schwingen? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Schwingen je tradiční švýcarský úpolový sport. Jeho předchůdcem je Appenzeller Hosenlupf (provozovaný již od 10. století) a Entlebucher Rutzen.
Souboje se konají pod otevřeným nebem. Neexistují hmotnostní kategorie a soutěží se účastní výhradně amatérští zápasníci. Cílem je pomocí povolených technik během 10 minut přimět protivníka ke kontaktu hýžděmi nebo zády se zemí. Před každým zápasem si oba zápasníci podají ruce. Toto se opakuje i na konci utkání. Vítěz pak musí na důkaz úcty oprášit poraženému záda. Zápasníci mají speciální kalhoty, které jsou upraveny pro tento boj. Vydrží velmi mnoho. Každý rok se v hlavním městě (Frauenfeld) kantonu Thurgau a ostatních hlavních městech pořádá mistrovství Švýcarska v tomto sportu.

Hledejte v dalších zdrojích

Zkusit najít heslo Schwingen na Google.cz

Hledat pojem Schwingen ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít heslo Schwingen na Google obrázcích

Zkusit najít pojem Schwingen ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat videa s názvem Schwingen na Youtube

Najít termín Schwingen ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Schwingen například ve fulltextu Yahoo.com, v Google překladači, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Schwingen? resp. co se skrývá pod slovem Schwingen? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Schwingen, odpověď na dotaz co je to Schwingen?. Víte např. kdo to je Magdalena Dietlová? Znáte a víte kdo je Jöel Veltman? Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je sport. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, popisy termínů, významy slov s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.