Co je to?
Definice výrazu, termínu Saldo. Co znamená odborný pojem Saldo z kategorie Ekonomie?

Co je Saldo?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Saldo

Saldo je obchodní bilance, která vyjadřuje rozdíl mezi importem a exportem. Dělí se na aktivní nebo pasivní, přičemž v rámci aktivního export převyšuje import, zatímco v pasivním je to přesně naopak. Pro výpočet salda existuje speciální vzoreček.
V České republice vítězilo pasivní saldo, především po roce 1993, což bylo způsobeno rozdělením od Slovenska, poklesem hospodářské výkonnosti kvůli transformaci a ztrátou významných obchodních partnerů z bývalého východního bloku. Po roce 2004 je saldo aktivní, za což nese dík automobilový průmysl a jeho export do zahraničí.


Co je to Saldo? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Saldo. Co znamená odborný pojem Saldo z kategorie Ekonomie?

Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Zaujala vás definice slova Saldo? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz Saldo je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: slovník, slovo, terminus technicus, termín, Saldo, odborné názvosloví, význam, lexikon, pojem, definice pojmu, význam slova, ekonomie, co je to Saldo?, synonymum, terminologie, formulace, odborný výraz, wiki


Pojem Saldo je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Saldo? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Platební bilance, přesněji platební bilance zahraničního obchodu, je peněžní vyjádření ekonomických transakcí mezi určitou zemí a jejími zahraničními partnery za určité období (běžně za účetní rok). Platební bilance zahrnuje export a import služeb a zboží, příchozí i odchozí zahraniční investice, dary a přesuny finančních prostředků.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledat heslo Saldo ve Wikislovníku

Zkusit najít slovo Saldo ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat termín Saldo ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat heslo Saldo ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Saldo ve vyhledávači Yandex

Vyhledat slovo Saldo ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Saldo například ve Wikizdrojích, v Google překladači, v Google obrázcích, ve fulltextu Google.cz nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku co znamená slovo Saldo? resp. jaká je definice slova Saldo? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Saldo, odpověď na dotaz co je to Saldo?. Víte např. kdo to je Dojička? Znáte a víte kdo je Tichý blázen? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než ekonomie). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, růst komodit, saldo, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na popisy termínů, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, kdo je to šotouš a kde ho můžete potkat? Pokud ne, dozvíte se to z našich partnerských stránek zde.