Co je to?
Odborný výraz, definice slova Export. Co znamená pojem Export z kategorie Ekonomie?

Co je Export?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Export

Export je pojem z oblasti ekonomiky nebo informatiky. V ekonomice se jako export označují produkty a služby, které stát vyrábí a vyváží mimo své území. Export má pozitivní význam. Převyšuje - li import, roste hrubý domácí produkt. Díky rozvinutému exportu mnoho zemí bohatne.
Pojem export je používán i v informatice, kde označuje převody dat do jiného formátu s použitím různých metod nebo rozmanitého software.


Co je to Export? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Export. Co znamená pojem Export z kategorie Ekonomie?

Neručíme za eventuální chyby v textech. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Text s definicí výrazu Export doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Export se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: wiki, co to je, přesný výraz, přesný význam, lexikon, názvosloví, slovník, Export, popis, definice pojmu, význam pojmu, pojem, význam, odborný výraz, termín, terminologie, slovo, odborné názvosloví


Pojem Export je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Export?

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Export (nebo Vývoz) je objem zboží, služeb (technologií, licencí, autorských práv), který určitý stát je schopen vyrobit a vyvézt do zahraničí.
Pro každou zemi je vývoz přínosem; je-li hodnota exportu vyšší než hodnota dovozu, rozdíl tvoří přírůstek hrubého domácího produktu. Velká část dnes bohatých zemí své jmění získala právě díky exportu svých výrobků do zahraničí (například Japonsko, USA).

Další informační zdroje o slovu Export

Vyhledat pojem Export ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat termín Export ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Export ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat heslo Export ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít Export na Google obrázcích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Export ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Export například ve videích na Youtube, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Yahoo.com, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Nyní už nejspíš víte jaký je význam slova Export? resp. jaký je přesný význam slova Export? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Export, odpověď na dotaz co je to Export?. Víte např. kdo to je Množitel? Znáte a víte kdo je Štětka? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste proto hledat termín Export hledat i v jiných kategoriích (než ekonomie). K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, grafy kurzy, export, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.