Co je to?
Výraz, termín, definice slova Šoková terapie. Co znamená odborný pojem Šoková terapie z kategorie Ekonomie?

Co je Šoková terapie?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Šoková terapie

Šoková terapie je termín pojmenovávající jeden z možných způsobů přeměny centrálně plánované ekonomiky států se socialistickým režimem na kapitalistický hospodářský systém. Tento způsob byl používán především po rozpadu Sovětského svazu, kdy zastánci šokové terapie prosazovali zásadní změnu ekonomiky. Ta se skládala z rychlé liberalizace trhu a otevření trhu zahraničí. Zahrnovala také deregulaci cen a platů.
Jednalo se o první fázi transformace, kdy lidé měli být ochotni nést finanční zátěž. Počítalo se s porevolučním nadšením, které zmírní dopady hospodářského poklesu.


Co je to Šoková terapie? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Šoková terapie. Co znamená odborný pojem Šoková terapie z kategorie Ekonomie?

Neručíme za pravdivost uvedených informací. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Šoková terapie? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Šoková terapie je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: přesný význam, význam, Šoková terapie, přesný výraz, ekonomie, popis, synonymum, význam slova, lexikon, názvosloví, pojem, význam pojmu, vysvětlení, ekonomie, slovo, co je to Šoková terapie?, terminus technicus, definice


Pojem Šoková terapie je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Šoková terapie? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Šoková terapie je ekonomický termín označující jeden ze způsobů transformace centrálně plánované ekonomiky převážně socialistických států na kapitalistický ekonomický systém, používaný především v 90. letech 20. století po rozpadu Sovětského svazu. Hlavním představitelem šokové terapie byl americký ekonom Jeffrey Sachs.

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Najít pojem Šoková terapie ve Wikislovníku

Vyhledat výraz Šoková terapie ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat slovo Šoková terapie na Google obrázcích

Zkusit najít slovo Šoková terapie ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Šoková terapie ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Šoková terapie ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Šoková terapie například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Google.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Šoková terapie? resp. jaká je definice slova Šoková terapie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Šoková terapie, odpověď na dotaz co je to Šoková terapie?. Víte např. kdo to je Alison Krauss? Znáte a víte kdo je David Hume? Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto hledat termín Šoková terapie hledat i v jiných kategoriích (než ekonomie). Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, slovníková hesla, zajímavosti, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.