Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Oligarchie. Co znamená pojem Oligarchie z kategorie Politika?

Co je Oligarchie?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Oligarchie?

Oligarchie je typ vlády, jejíž název má původ ve staré řečtině a dá se přeložit jako "vláda několika", což přesně vystihuje podstatu jevu. Oligarchie znamená vládu malého počtu prominentních osob.


Co je to Oligarchie? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Oligarchie. Co znamená pojem Oligarchie z kategorie Politika?

Možnost chyb vyhrazena. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Oligarchie? Potom se o definici podělte s kamarády na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Heslo Oligarchie se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: vysvětlení, význam, co znamená, definice pojmu, lexikon, odborné názvosloví, informace, formulace, terminus technicus, pojem, co to je, co je to Oligarchie?, slovo, slovník, přesný výraz, politika, názvosloví, přesný význam


Pojem Oligarchie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Oligarchie?

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Oligarchie či oligokracie je nedemokratická forma vlády menšiny (elit), ve které má politickou moc v rukou pouze hrstka prominentních osob (nejčastěji byrokratickoarmádně zorganizovaní příslušníci nejbohatší vrstvy ((spolu)majitelé) s politickým vlivem) téměř bez jakékoliv kontroly společnosti. Termín oligarchie může též označovat státní celek, v němž je tento typ vlády uplatňován. Název pochází ze spojení řeckých slov óligon (málo) a archó (panovat).

Zkuste zjistit více informací o slovu Oligarchie v následujících zdrojích

Najít heslo Oligarchie ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat termín Oligarchie ve Wikizdrojích

Vyhledat slovo Oligarchie ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít pojem Oligarchie ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít výraz Oligarchie ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít slovo Oligarchie ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Oligarchie například ve videích na Youtube, v Google překladači, v metavyhledávači Info.com, v Microsoft Bing nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Teďka už zajisté víte co to je Oligarchie? resp. co vlastně znamená slovo Oligarchie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Oligarchie, odpověď na dotaz co je to Oligarchie?. Víte např. kdo to je Specialista marketingu? Znáte a víte kdo je Michal Tučný? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v politika. Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Princezna, oligarchie, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na zajímavosti, přesné vysvětlení slov, významy slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.